Hopp til innhold

Moussaka

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
283 planlagt
Moussaka
μουσακάς Nettopp. Helt gresk. Og denne fantastiske retten assosierer nok de fleste av oss med Hellas, selv om ulike varianter av moussaka også er tradisjonsretter i store deler av Midtøsten og på Balkan.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
1 stk
Løk
1 boks
Hakkede tomater
5 dl
Helmelk Tine
1 stk
Squash
1 stk
Aubergine
100 gr
Hvitost REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
1 ss
Solsikkeolje REMA 1000
1 ss
Maizena Majsstivelse

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200˚C. Brun kjøttdeig i en stekepanne sammen med finhakket løk og hvitløk. Ha i hermetiske tomater og la det småkoke til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Kok opp melken og jevne den med maizena, rørt ut i litt vann. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Skjær squash og aubergine i skiver og brun dem lett i olje på begge sider.

Trinn 4

Legg grønnsaker og kjøttdeig lagvis i en form, ha hvit saus og revet ost på toppen.

Trinn 5

Stek i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Server med hvitløksbaguetter og en frisk salat. Tilsett gjerne ½ ts oregano i kjøttsausen.