Kjøttkaker med stuede grønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Kjøttkaker med stuede grønnsaker

Kjøttkaker med stuede grønnsaker

4.2 i snitt
Kjøttkaker med stuede grønnsaker
Kjøttkaker er en av våre mest populære tradisjonsretter. Ettersom det er muskatnøtt i både kjøttkaker og stuing er denne middagen en mulighet til å bli kjent med dette særegne krydderet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kjøttkaker

400 gr
Kjøttdeig av svin og storfe
0.5 stk
Løk, 4-pk
0.3 ts
Muskatnøtt
2 ss
Griljermel
1 stk
Egg
0.5 ts
Salt
1 dl
Kaldt vann
1 klype
Pepper

Saus

1 terning
Kjøttbuljong
0.5 stk
Løk, 4-pk
3 ss
Hvetemel
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
3 ss
Smør
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Stuede grønnsaker

1 stk
Gulrot
200 gr
Kålrot
200 gr
Pastinakk
3.5 dl
Helmelk
1 ss
Maizena
0.5 ts
Muskatnøtt
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt

Poteter

500 gr
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 150°C. Bland kjøttdeig, finhakket løk og muskatnøtt. Ha i griljermel, salt og egg og elt videre til en seig deig. Tilsett vann og nykvernet pepper.

  2. Trinn 2

    Brun saus: Brun smør, hvetemel og finhakket løk. Spe med vann mens du rører godt. Smuldre i kjøttbuljongterning og kok opp. La sausen småkoke i fem minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Stek en liten prøvekake for å sjekke om det er riktig saltet. Brun kjøttkakene i smør. Legg dem over i en ildfast form og hell sausen over. Dekk med folie og bak i ovn i ca. 25 minutter. Kok potetene.

  3. Trinn 3

    Stuede grønnsaker: Rotgrønnsakene kuttes i cm-store terninger og skiver. Kok opp vann og melk og ha i grønnsakene. Kok under lokk i ca. 5 minutter til de er knapt møre. Jevn med Maizena. Smak til med muskatnøtt og salt.

Dryss over frisk gressløk.