Kjøttkaker med stuede grønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 150°C. Bland kjøttdeig, finhakket løk og muskatnøtt. Ha i griljermel, salt og egg og elt videre til en seig deig. Tilsett vann og nykvernet pepper.
-
Trinn 2
Brun saus: Brun smør, hvetemel og finhakket løk. Spe med vann mens du rører godt. Smuldre i kjøttbuljongterning og kok opp. La sausen småkoke i fem minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Stek en liten prøvekake for å sjekke om det er riktig saltet. Brun kjøttkakene i smør. Legg dem over i en ildfast form og hell sausen over. Dekk med folie og bak i ovn i ca. 25 minutter. Kok potetene.
-
Trinn 3
Stuede grønnsaker: Rotgrønnsakene kuttes i cm-store terninger og skiver. Kok opp vann og melk og ha i grønnsakene. Kok under lokk i ca. 5 minutter til de er knapt møre. Jevn med Maizena. Smak til med muskatnøtt og salt.
Dryss over frisk gressløk.