Kjøttkaker med kålstuing | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Kjøttkaker med kålstuing

Kjøttkaker med kålstuing

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
449 planlagt
Kjøttkaker med kålstuing

Noens bestemor lager visstnok verdens beste kjøttkaker, men disse er minst like gode – og ekstra ekstra saftige, fordi du steker dem ferdig i ovnen sammen med sausen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Kjøttkakedeig
3 stk
Løk
2 stk
Egg
3 dl
Helmelk
500 gr
Poteter
1 potte
Persille
1 stk
Hodekål
1 ts
Muskatnøtt
2 ss
Solsikkeolje
3 ss
Griljermel
3 ss
Hvetemel
3 ss
Smør
1 terning
Hønsebuljongterning

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 150°C. Bland kjøttkakedeig, finhakket løk (1/3), muskat og salt godt. Ha i griljermel og egg og elt videre til en seig deig. Tilsett kaldt vann (1 dl per 500 g kjøttdeig) og kvernet sort pepper.

Trinn 2

Stek en liten prøvekake for å sjekke om det er riktig saltet. Brun kjøttkakene i olje og smør (1/5). Legg dem i en ildfast form og hell sausen over. Dekk med folie og bak i ovn i ca. 25 minutter. Kok potetene.

Trinn 3

Saus: Brun smør (2/5), hvetemel (2/3) og finhakket løk (en halv løk per 2 ss smør) i en panne med høye kanter. Tilsett vann (8 dl per 2 ss smør) gradvis mens du rører. Ha i buljongterning og kok opp. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Skjær resten av løken i tykke skiver og brun i olje. Ha løken i den ferdige sausen.

Trinn 4

Kålstuing: Smelt smør (1/5) og rør inn hvetemel (1/3). Spe gradvis med melken til en tykk hvit saus mens du rører. La sausen småkoke på lav varme i 5 minutter og smak til med muskat, salt og pepper. Del kålen i biter og kok dem i litt vann og smør til kålen er så vidt mør. Hell av vannet og bland kålen inn i sausen. Server kjøttkaker i saus med kålstuing og kokte poteter. Dryss over hakket persille.