Kjøttkaker i brun saus

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med det kjære tradisjonstilbehøret, ertestuing. En norsk klassiker som alltid er en vinner.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Bland kjøttdeigen med egg, finhakket løk (bruk halvparten), vann (1-2 dl pr egg), salt og pepper til du får en smidig og fast konsistens.
Trinn 2
Form små kjøttkaker og stek dem brune i 1/3 av smøret. Legg kjøttkakene over i en gryte.
Trinn 3
Brun smør og hvetemel i stekepannen til mørkt brunt. Spe med buljong samtidig som du visper godt så det ikke klumper seg. Smak til med salt og pepper. Kok sausen noen minutter og hell den over kjøttkakene. La gryten trekke i ca. 10 min. Varm ertestuing som anvist på pakken. Server kjøttkaker med poteter og ertestuing.
Server gjerne med tyttebærsyltetøy og hakket persille!
Prøv også