Kjøttboller med paprikasaus
Her blir det andre boller! Paprika er den mildeste av pepperfruktene, og smaksetter her en chunky saus som smaker suverent sammen med kjøttboller – en velkrydret variant av den klassiske familiefavoritten.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C. Bland karbonadedeig, egg, revet muskatnøtt, vann og vasket og finhakket purre til en smidig deig. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.
-
Trinn 2
Form farsen til 12 avlange boller. Rull hver bolle i griljermel og stek dem gylne i solsikkeolje på middels sterk varme. Ha dem på et brett og gjennomstek dem i ovnen i ca. 5 minutter.
-
Trinn 3
Paprikasaus: Varm olivenolje og tilsett finkuttet løk, paprika og hvitløk og fres det godt uten at det blir brunt. Tilsett hermetiske tomater og kjør alt sammen med en stavmikser. Kok alt i 5 minutter og smak til med ketchup, Tabasco, salt og nykvernet sort pepper. Server med baguette. (Her kan du også bruke frosne baguetter.)
Server gjerne med hjertesalat.