Hopp til innhold

Karbonader med erter og løk

4.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
894 planlagt
Karbonader med erter og løk

Kresen klassiker? Nå er karbonade blant våre mest populære hverdagsretter, men før i tiden var råvaren av renskåret storfekjøtt en begrenset ressurs – attraktiv og eksklusiv.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

350 gr
Erter REMA 1000
3 stk
Løk
1 pk
Potetstappe Bama
1 stk
Kvernet deig av storfe 5%, 400 g Nordfjord
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
3 ss
Smør
1 ts
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Varm potetstappen etter anvisning på pakken. Bland kvernet kjøtt med egg, salt og pepper og form til karbonader (4 pr pakke karbonadedeig).

Trinn 2

Stek dem i litt smør i varm stekepanne ? ca. 3 minutter på hver side.

Trinn 3

Ta ut karbonadene og stek skivet løk i resten av smøret i samme stekepanne.

Trinn 4

Når løken er blitt brun, ha i hvitvinseddik, salt og pepper og fres til eddiken har fordampet.

Trinn 5

Vend inn ertene. Server karbonader med potetstappe, løk og erter.