Hopp til innhold

Kål og kjøttdeig i form

3.8 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
399 planlagt
Kål og kjøttdeig i form

Sikker sesongklassiker! Høsten er ikke helt den samme uten en av norske kjøkkens største tradisjonsbærere – hodekålen!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kjøttdeig
1 stk
Hodekål
1 stk
Løk
1 stk
Crème fraiche
1 boks
Tomater grovhakkede
60 gr
Jarlsberg Edel
4 fedd
Hvitløk
1 ts
Kajennepepper tørr
1 ts
Spisskummen malt
1 dl
Olivenolje
1 ss
Tomatketchup

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kål i store biter og forvell den 2 minutter i kokende lettsaltet vann. La vannet renne godt av. Sett ovnen på 200°C.

Trinn 2

Stek kjøttdeig i varm panne med olivenolje. Tilsett spisskummen, finhakket løk og hvitløk og stek videre et par minutter. Ha i hermetiske tomater og ketchup og kok inn til en tykk, god saus. Smak til med salt og kajennepepper. Legg kål og kjøttsaus lagvis i en ildfast form, bland sammen crème fraîche og revet ost og ha det på toppen av formen. Stek formen i ca. 15 minutter til den er gyllen og fin.

Frisk persille og en grønn salat smaker godt til.