Kål og kjøttdeig i form

Sikker sesongklassiker! Høsten er ikke helt den samme uten en av norske kjøkkens største tradisjonsbærere – hodekålen!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skjær kål i store biter og forvell den 2 minutter i kokende lettsaltet vann. La vannet renne godt av. Sett ovnen på 200°C.
Trinn 2
Stek kjøttdeig i varm panne med olivenolje. Tilsett spisskummen, finhakket løk og hvitløk og stek videre et par minutter. Ha i hermetiske tomater og ketchup og kok inn til en tykk, god saus. Smak til med salt og kajennepepper. Legg kål og kjøttsaus lagvis i en ildfast form, bland sammen crème fraîche og revet ost og ha det på toppen av formen. Stek formen i ca. 15 minutter til den er gyllen og fin.
Frisk persille og en grønn salat smaker godt til.