Italienske kjøttboller «polpettine»
Deilige, italienske kjøttboller som inneholder både skinke, parmesan og muskatnøtt
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Riv brødet i små stykker og ha det i en liten bolle. Hell over melken, klem godt sammen slik at brødet absorberer melken.
-
Trinn 2
Ha brød- og melkeblanding, kjøttdeig, hakket servelat eller skinke, ett av eggene og parmesan i en stor bolle. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper og bland godt sammen.
-
Trinn 3
Ha griljermel i en dyp tallerken. Pisk sammen det andre egget sammen med litt salt og pepper i en bolle. Lag kjøttboller av kjøttfarsen med en spiseskje. Dypp en og en kjøttbolle i eggeblandingen og rull dem i griljermel. Varm olje ca 2 cm dyp i en stor stekepanne eller gryte.
-
Trinn 4
Stek kjøttbollene i oljen til de er gylne og server.