Hopp til innhold

Italienske kjøttboller «polpettine»

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
117 planlagt
Italienske kjøttboller «polpettine»

Deilige, italienske kjøttboller som inneholder både skinke, parmesan og muskatnøtt

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 skive
Skiver loff uten skorpe
0.5 dl
H-melk
400 gr
Kjøttdeig
50 gr
Servelat eller kokt skinke
2 stk
Egg
1 dl
Revet parmesan
0.3 ts
Revet muskatnøtt
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 dl
Griljermel
2 ss
Solsikkeolje til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Riv brødet i små stykker og ha det i en liten bolle. Hell over melken, klem godt sammen slik at brødet absorberer melken.

Trinn 2

Ha brød- og melkeblanding, kjøttdeig, hakket servelat eller skinke, ett av eggene og parmesan i en stor bolle. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper og bland godt sammen.

Trinn 3

Ha griljermel i en dyp tallerken. Pisk sammen det andre egget sammen med litt salt og pepper i en bolle. Lag kjøttboller av kjøttfarsen med en spiseskje. Dypp en og en kjøttbolle i eggeblandingen og rull dem i griljermel. Varm olje ca 2 cm dyp i en stor stekepanne eller gryte.

Trinn 4

Stek kjøttbollene i oljen til de er gylne og server.