Italienske kjøttboller «polpettine» | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Italienske kjøttboller «polpettine»

Italienske kjøttboller «polpettine»

5.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
117 planlagt
Italienske kjøttboller «polpettine»

Deilige, italienske kjøttboller som inneholder både skinke, parmesan og muskatnøtt

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 skive
Skiver loff uten skorpe
0.5 dl
H-melk
400 gr
Kjøttdeig
50 gr
Servelat eller kokt skinke
2 stk
Egg
1 dl
Revet parmesan
0.3 ts
Revet muskatnøtt
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
2 dl
Griljermel
2 ss
Solsikkeolje til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Riv brødet i små stykker og ha det i en liten bolle. Hell over melken, klem godt sammen slik at brødet absorberer melken.

Trinn 2

Ha brød- og melkeblanding, kjøttdeig, hakket servelat eller skinke, ett av eggene og parmesan i en stor bolle. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper og bland godt sammen.

Trinn 3

Ha griljermel i en dyp tallerken. Pisk sammen det andre egget sammen med litt salt og pepper i en bolle. Lag kjøttboller av kjøttfarsen med en spiseskje. Dypp en og en kjøttbolle i eggeblandingen og rull dem i griljermel. Varm olje ca 2 cm dyp i en stor stekepanne eller gryte.

Trinn 4

Stek kjøttbollene i oljen til de er gylne og server.