Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Slik lager du kjøttkakene: Start med å hakke løk og fres den i smør i tre minutter. Avkjøl. Del loffskivene i terninger og hell på melken. La loffen suge til seg melken. Tilsett egg, salt og pepper. Kjør dette til en jevn masse med stavmikser. Ha loff, melk og egg i en blandebolle med kjøttdeigen, stekt løk og bland godt. Det kan gjøres raskt i en foodprosessor. Varm en stekepanne og tilsett solsikkeolje. Form kjøttkaker med en spiseskje og stek kakene tre minutter på hver side. Legg kjøttkakene i en kjele og tilsett brun saus. Småkok kjøttkakene i den brune sausen i 10 minutter og de er ferdig til servering.
Trinn 2
Brun saus: Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Stek jevningen på middels varme til den blir nøttebrun, ikke brent! Spe med varm kraft/buljong og rør godt med en visp. Tilsett saft, sukkerkulør, sitronsaft, salt og pepper. Kok sausen i fem minutter, før den helles over kjøttkakene og alt småkokes i 10 minutter.
Trinn 3
Stuet kål: Skjær kålen på 1-2 cm terninger. Ha kålen i en kjele sammen med vann og salt, og kok i ti minutter. Sil av kålkokevannet men ta vare på 3 dl. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Fres i ett minutt før du sper med kålkokevann under kraftig visping så du ikke får klumper i sausen. Tilsett melk og smak til den hvite sausen med revet muskatnøtt, salt og pepper. Småkok sausen i et par minutter, før avsilt kokt kål tilsettes og stuingen blandes godt.
Tips!
Server gjerne rørte tyttebær, rognebærgele eller ripsgele til kjøttkakene.