Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
27 ingredienser
288 planlagt
Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus
Klassiske hjemmelagde kjøttkaker i brun saus er kanskje Norges fremste middagsklassiker, som smaker ekstra godt når du lager den selv!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kjøttkaker

1 dl
Melk
1 stk
Løk, hakket
2 skive
Skiver loff uten skorpe
1 stk
Egg
1 pk
Kjøttdeig
1.5 ts
Salt
0.5 ts
Pepper
0.5 dl
Solsikkeolje
1 ss
Smør

Stuet hodekål

0.5 ts
Muskatnøtt
1 dl
Melk
500 gr
Hodekål
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 l
Vann, ta vare på 3 dl av kålkokevannet
1.5 ss
Smør
1.5 ss
Hvetemel

Brun saus

2 ss
Husholdningssaft
0.5 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Sukkerkulør
2 terning
Kjøttbuljong
0.5 ts
Pepper
1.5 ss
Smør
6 dl
Vann (varmt)
2 ss
Hvetemel
1 ts
Salt

Poteter

600 gr
Poteter

Slik gjør du

Trinn 1

Slik lager du kjøttkakene: Start med å hakke løk og fres den i smør i tre minutter. Avkjøl. Del loffskivene i terninger og hell på melken. La loffen suge til seg melken. Tilsett egg, salt og pepper. Kjør dette til en jevn masse med stavmikser. Ha loff, melk og egg i en blandebolle med kjøttdeigen, stekt løk og bland godt. Det kan gjøres raskt i en foodprosessor. Varm en stekepanne og tilsett solsikkeolje. Form kjøttkaker med en spiseskje og stek kakene tre minutter på hver side. Legg kjøttkakene i en kjele og tilsett brun saus. Småkok kjøttkakene i den brune sausen i 10 minutter og de er ferdig til servering.

Trinn 2

Brun saus: Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Stek jevningen på middels varme til den blir nøttebrun, ikke brent! Spe med varm kraft/buljong og rør godt med en visp. Tilsett saft, sukkerkulør, sitronsaft, salt og pepper. Kok sausen i fem minutter, før den helles over kjøttkakene og alt småkokes i 10 minutter.

Trinn 3

Stuet kål: Skjær kålen på 1-2 cm terninger. Ha kålen i en kjele sammen med vann og salt, og kok i ti minutter. Sil av kålkokevannet men ta vare på 3 dl. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Fres i ett minutt før du sper med kålkokevann under kraftig visping så du ikke får klumper i sausen. Tilsett melk og smak til den hvite sausen med revet muskatnøtt, salt og pepper. Småkok sausen i et par minutter, før avsilt kokt kål tilsettes og stuingen blandes godt.

Tips!

Server gjerne rørte tyttebær, rognebærgele eller ripsgele til kjøttkakene.