Hamburger med tomat- og mangosalsa | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Hamburger med tomat- og mangosalsa

Hamburger med tomat- og mangosalsa

Ingen vurderinger
Hamburger med tomat- og mangosalsa

Alle liker en god burger! Og denne smaksrike burgeren er en garantert vinner. En enkel og rask hovedrett.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Hamburgere

4 stk
Hamburgere
2 ss
Solsikkeolje
4 klype
Maldonsalt
4 klype
Grovkvernet pepper

Stekt løk

2 stk
Gul løk
4 ss
Olivenolje
1 ss
Finkuttet persille

Agurksalat

1 stk
Agurk
2 ss
Yoghurt naturell (evt. gresk yoghurt)
1 fedd
Hvitløk

Tomat- og mangosalsa

1 stk
Vårløk
2 stk
Tomater
0.5 stk
Mango
0.5 stk
Rød chili
3 ss
Olivenolje
0.3 stk
Sitron
1 klype
Grovkvernet pepper
1 klype
Maldonsalt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Hamburgerne krydres godt med Maldonsalt og grovkvernet sort pepper. Brunes godt i solsikkeolje og etterstekes i ovn ved 160°C i ca. 6 minutter. Med en rosa kjerne blir burgeren ekstra saftig. Ta ut og la hvile i et par minutter.

  2. Trinn 2

    Skjær løk i cm-tykke skiver og legg dem på stekebrett med olivenolje. Stek i ovn ved 190°C i ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og legg i en bolle. Dekk med plastfilm og romtemperer. Bland godt ved servering.

  3. Trinn 3

    Skrell agurken og strimle den med en rotskreller til lange bånd. Bland med yoghurt og revet hvitløk. Smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Rens tomatene for kjerne og kutt i små terninger. Bland med finkuttet vårløk, mango i terninger, finhakket chili og olivenolje. Smak til med presset sitron, Maldonsalt og grovkvernet pepper. Topp hamburgerne med stekt løk og server tomat- og mangosalsa og agurksalat til.

Solsikkeolje egner seg veldig godt til steking. Den tåler høye temperaturer bedre enn eksempelvis olivenolje, og gir derfor raskere en brun og sprø stekehinne.