Hamburger med tomat- og mangosalsa
Alle liker en god burger! Og denne smaksrike burgeren er en garantert vinner. En enkel og rask hovedrett.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hamburgerne krydres godt med Maldonsalt og grovkvernet sort pepper. Brunes godt i solsikkeolje og etterstekes i ovn ved 160°C i ca. 6 minutter. Med en rosa kjerne blir burgeren ekstra saftig. Ta ut og la hvile i et par minutter.
-
Trinn 2
Skjær løk i cm-tykke skiver og legg dem på stekebrett med olivenolje. Stek i ovn ved 190°C i ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og legg i en bolle. Dekk med plastfilm og romtemperer. Bland godt ved servering.
-
Trinn 3
Skrell agurken og strimle den med en rotskreller til lange bånd. Bland med yoghurt og revet hvitløk. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Rens tomatene for kjerne og kutt i små terninger. Bland med finkuttet vårløk, mango i terninger, finhakket chili og olivenolje. Smak til med presset sitron, Maldonsalt og grovkvernet pepper. Topp hamburgerne med stekt løk og server tomat- og mangosalsa og agurksalat til.
Solsikkeolje egner seg veldig godt til steking. Den tåler høye temperaturer bedre enn eksempelvis olivenolje, og gir derfor raskere en brun og sprø stekehinne.