Grove karbonader med stekt løk

Festmat midt i uka? Karbonader er norsk tradisjonsmat som før i tiden var forbeholdt feiringer og søndagsmiddagen. Lages som regel av det magreste storfekjøttet, men smaker også utmerket med vanlig kjøttdeig. En saftig, rustikk klassiker!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Ha kjøttdeigen i en bolle. Tilsett salt, revet muskat og nykvernet sort pepper. Rør til en seig masse. Tilsett potetmel og egg. Spe deretter med vann. Røren vil føles litt tynn. La den hvile 15-20 minutter i kjøleskapet før steking.
Trinn 2
Stek karbonadekaker i pannen med solsikkeolje til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter på hver side. (Stek gjerne en prøvekake for å smake om det er nok salt.)
Trinn 3
Kutt løk grove biter. Stek gyllent i en panne med solsikkeolje. Ha løken over karbonadene. Smak til med salt og pepper.
Trinn 4
Vask salaten og riv den i grove biter. Server karbonader og løk på ferske loffskiver med salat, sylteagurk og syltede rødbeter. Topp med hakket persille.
Server gjerne med majones til.