Grove karbonader med stekt løk
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha kjøttdeigen i en bolle. Tilsett salt, revet muskat og nykvernet sort pepper. Rør til en seig masse. Tilsett potetmel og egg. Spe deretter med vann. Røren vil føles litt tynn. La den hvile 15-20 minutter i kjøleskapet før steking.
-
Trinn 2
Stek karbonadekaker i pannen med solsikkeolje til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter på hver side. (Stek gjerne en prøvekake for å smake om det er nok salt.)
-
Trinn 3
Kutt løk grove biter. Stek gyllent i en panne med solsikkeolje. Ha løken over karbonadene. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Vask salaten og riv den i grove biter. Server karbonader og løk på ferske loffskiver med salat, sylteagurk og syltede rødbeter. Topp med hakket persille.
Server gjerne med majones til.