Gresk grillspyd med kjøttdeig og grønnsaker
Souvlaki er navnet på det greske grillspydet. Her er en fornorsket versjon basert på kjøttdeig.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tenn grillen. (Hvis du skal bruke trespyd, husk å legge dem i vann før bruk.)
-
Trinn 2
Bland kjøttdeigen med hakket oliven, finhakket hvitløk, oregano, salt og pepper. Del kjøttdeigen i 8 emner. Form til tykke pølser og træ dem på spyd.
-
Trinn 3
Rens paprikaen for hinner og frø og del i fire. Del løk i fire, squash i fire på langs og tomater i to. Pensle grønnsakene med olje. Grill grønnsakene i 5-8 minutter på høy varme. Legg dem så i utkanten av grillen.
-
Trinn 4
Grill grillspydene i 3-4 minutter på hver side, til de gjennomstekte. Pass på at kjøttet ikke blir brent. Varm rundstykkene på grillen i 3-4 minutter.
-
Trinn 5
Skrap brent skinn av paprikaen og hakk grønnsakene i mindre biter. Skjær rundstykkene i to og fyll dem med kjøtt og grønnsaker.
Det lille ekstra
Server med frisk tzatsiki!