Hopp til innhold

Gresk grillspyd med kjøttdeig og grønnsaker

5.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
504 planlagt
Gresk grillspyd med kjøttdeig og grønnsaker

Souvlaki er navnet på det greske grillspydet. Her er en fornorsket versjon basert på kjøttdeig.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kjøttdeig

500 gr
Kjøttdeig av svin og storfe
30 gr
Sorte oliven
3 fedd
Hvitløk
0.5 ts
Oregano
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

1 stk
Grønn paprika
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Squash
2 stk
Tomater
1 ss
Olje til pensling

Rundstykker

1 pk
Fine rundstykker

Slik gjør du

Trinn 1

Tenn grillen. (Hvis du skal bruke trespyd, husk å legge dem i vann før bruk.)

Trinn 2

Bland kjøttdeigen med hakket oliven, finhakket hvitløk, oregano, salt og pepper. Del kjøttdeigen i 8 emner. Form til tykke pølser og træ dem på spyd.

Trinn 3

Rens paprikaen for hinner og frø og del i fire. Del løk i fire, squash i fire på langs og tomater i to. Pensle grønnsakene med olje. Grill grønnsakene i 5-8 minutter på høy varme. Legg dem så i utkanten av grillen.

Trinn 4

Grill grillspydene i 3-4 minutter på hver side, til de gjennomstekte. Pass på at kjøttet ikke blir brent. Varm rundstykkene på grillen i 3-4 minutter.

Trinn 5

Skrap brent skinn av paprikaen og hakk grønnsakene i mindre biter. Skjær rundstykkene i to og fyll dem med kjøtt og grønnsaker.

Det lille ekstra

Server med frisk tzatsiki!