Gresk grillspyd med kjøttdeig og grønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Gresk grillspyd med kjøttdeig og grønnsaker

Gresk grillspyd med kjøttdeig og grønnsaker

4.6 i snitt
Gresk grillspyd med kjøttdeig og grønnsaker

Souvlaki er navnet på det greske grillspydet. Her er en fornorsket versjon basert på kjøttdeig.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kjøttdeig

500 gr
Kjøttdeig av svin og storfe
30 gr
Sorte oliven
3 fedd
Hvitløk
0.5 ts
Oregano
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

1 stk
Grønn paprika
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Squash
2 stk
Tomater
1 ss
Olje til pensling

Rundstykker

1 pk
Fine rundstykker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tenn grillen. (Hvis du skal bruke trespyd, husk å legge dem i vann før bruk.)

  2. Trinn 2

    Bland kjøttdeigen med hakket oliven, finhakket hvitløk, oregano, salt og pepper. Del kjøttdeigen i 8 emner. Form til tykke pølser og træ dem på spyd.

  3. Trinn 3

    Rens paprikaen for hinner og frø og del i fire. Del løk i fire, squash i fire på langs og tomater i to. Pensle grønnsakene med olje. Grill grønnsakene i 5-8 minutter på høy varme. Legg dem så i utkanten av grillen.

  4. Trinn 4

    Grill grillspydene i 3-4 minutter på hver side, til de gjennomstekte. Pass på at kjøttet ikke blir brent. Varm rundstykkene på grillen i 3-4 minutter.

  5. Trinn 5

    Skrap brent skinn av paprikaen og hakk grønnsakene i mindre biter. Skjær rundstykkene i to og fyll dem med kjøtt og grønnsaker.

Det lille ekstra

Server med frisk tzatsiki!