Hopp til innhold

Frikadeller

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
144 planlagt
Frikadeller

Disse deilige, små kjøttbollene forbinder vi kanskje først og fremst med våre danske naboer. Navnet derimot kom via Tyskland, sannsynligvis fra italienske fritto, og refererer til tilberedningen i stekepannen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 stk
Purreløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Blomkål
500 gr
Poteter
4 dl
Helmelk Tine
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ss
Hvetemel
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Form flate kjøttkaker og stek dem gylne i olje.

Trinn 2

Rør sammen kjøttdeigen med egg, vann (1 dl vann per 400 g kjøttdeig), litt salt og pepper til en smidig deig.

Trinn 3

Skjær purre, gulrot, blomkål og poteter i store biter. Kok det mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet.

Trinn 4

Kok opp melk. Jevne med hvetemel rørt ut i litt vann. La stuingen småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt, pepper og eddik. Tilsett grønnsakene og vend dem forsiktig inn i sausen. Server vårstuede grønnsaker til frikadellene.

Server gjerne med tyttebærsyltetøy.