Frikadeller
Disse deilige, små kjøttbollene forbinder vi kanskje først og fremst med våre danske naboer. Navnet derimot kom via Tyskland, sannsynligvis fra italienske fritto, og refererer til tilberedningen i stekepannen.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Form flate kjøttkaker og stek dem gylne i olje.
-
Trinn 2
Rør sammen kjøttdeigen med egg, vann (1 dl vann per 400 g kjøttdeig), litt salt og pepper til en smidig deig.
-
Trinn 3
Skjær purre, gulrot, blomkål og poteter i store biter. Kok det mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet.
-
Trinn 4
Kok opp melk. Jevne med hvetemel rørt ut i litt vann. La stuingen småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt, pepper og eddik. Tilsett grønnsakene og vend dem forsiktig inn i sausen. Server vårstuede grønnsaker til frikadellene.
Server gjerne med tyttebærsyltetøy.