Hopp til innhold

Ertekjøttboller med couscoussalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
189 planlagt
Ertekjøttboller med couscoussalat

Gull og grønne skoger! Denne middagen holder hva den lover og ertekjøttbollene borger for et måltid utenom det vanlige. Rett og slett eventyrlig godt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe og svin 18%, 500 g Nordfjord
1 stk
Løk
1 stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pose
Bladspinat
1 pose
Erter REMA 1000
300 gr
Couscous Tipiak
3 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
0.5 ts
Rosmarin, tørket
4 dl
Hønsebuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 180°C. Kok ertene i vann (1 dl per pose erter), ta ut halvparten av ertene og kjør resten til puré.

Trinn 2

Bland ertepuré, finhakket løk (en halv løk per pose erter) og hvitløk, salt og pepper med kjøttdeigen til en jevn farse.

Trinn 3

Form små, fine boller og legg dem på smurt bakepapir. Stek dem i ovn i 10-15 minutter.

Trinn 4

Bland couscous med kokende hønsebuljong og la det få trekke i ca. 5 minutter. Grovhakk tomat og spinat og skjær rødløken i skiver. Bland det inn i couscousen sammen med ertene og smak til med olivenolje, rosmarin, salt og pepper.

Tilsett gjerne litt fetaost i couscousen og smak til med presset sitron.