Ertekjøttboller med couscoussalat
Gull og grønne skoger! Denne middagen holder hva den lover og ertekjøttbollene borger for et måltid utenom det vanlige. Rett og slett eventyrlig godt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett stekeovnen på 180°C. Kok ertene i vann (1 dl per pose erter), ta ut halvparten av ertene og kjør resten til puré.
-
Trinn 2
Bland ertepuré, finhakket løk (en halv løk per pose erter) og hvitløk, salt og pepper med kjøttdeigen til en jevn farse.
-
Trinn 3
Form små, fine boller og legg dem på smurt bakepapir. Stek dem i ovn i 10-15 minutter.
-
Trinn 4
Bland couscous med kokende hønsebuljong og la det få trekke i ca. 5 minutter. Grovhakk tomat og spinat og skjær rødløken i skiver. Bland det inn i couscousen sammen med ertene og smak til med olivenolje, rosmarin, salt og pepper.
Tilsett gjerne litt fetaost i couscousen og smak til med presset sitron.