Craig’s favorite burger med ost og bacon
De aller, aller fleste elsker en saftig burger. Gå for full pakke – med cheddar, bacon, sylteagurk, salat, chili og pommes frites. Ekte sommermat!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær poteter i staver. Skyll dem godt i kaldt vann til skyllevannet er blankt og tørk dem. Legg potetstavene i en kasserolle og hell over solsikkeolje til det dekker. Sett kasserollen på platen og skru på middels høy varme. Trikset er at man begynner med potetene i kald olje. Her skal de stå i ca. 20 minutter. Sjekk chipsen underveis. De skal være gylne og møre. Ta dem ut med en hullsleiv, og la renne av på kjøkkenpapir. Ha på salt.
-
Trinn 2
Kutt hjertesalat i strimler, grovhakk sylteagurk og rødløk og skjær chili i skiver.
-
Trinn 3
Stek hamburgerne på grillen ved sterk varme i 1 1/2 minutt på den ene siden, snu dem og stek videre til hamburgerne er ferdige. For tykke hamburgere, legg dem på den kjøligere delen av grillen etter at de har fått en fin farge, og ha på lokk i noen ekstra minutter. Ha osteskiver på hamburgerne under de siste par minuttene.
-
Trinn 4
Ha bacon på direkte varme på grillen. Snu flere ganger under grillingen og pass på å ta baconet av grillet når det er sprøstekt. Baconet kan selvfølgelig også lages på kjøkkenet hvis det passer.
-
Trinn 5
Grill hamburgerbrødet i kort tid på begge sider. Vær forsiktig – brødet trenger ikke lang tid!
-
Trinn 6
Monter burgeren.