Hopp til innhold

Chili con carne

5.0 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
978 planlagt
Chili con carne
En varmende rett som metter mange. Chili con carne kan spises som en gryterett med tortillachips eller være fyll i tacos og tortillas.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Gulrot
400 gr
Kjøttdeig av storfe
2 boks
Hakkede tomater
5 fedd
Hvitløk
1 ts
Kajennepepper, tørket
1 stk
Rød paprika
3 dl
Middagsris
1 boks
Kidneybønner
1 ss
Tomatpuré
2 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Rød chili
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp oljen i en stor gryte. Brun kjøttdeigen, tilsett finhakket løk, hvitløk, gulrot, paprika, chili og kajennepepper og la det surre i 5 minutter.

Trinn 2

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 3

Ha i tomatpure og hermetiske hakkede tomater og la det koke på middels varme i 30 minutter. Spe med litt ekstra vann hvis den blir tørr. Tilsett kidneybønner og la det surre ytterligere 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med kokt ris.

Server gjerne med tortillachips, crème fraîche og guacamole.