Hopp til innhold

Chili con Carne med potetstappe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
590 planlagt
Chili con Carne med potetstappe
Chili con carne er spicy og mettende hverdagsmat. Denne gryta serveres med myk potetmos og passer perfekt på kalde høstdager.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Potetstappe

700 gr
Poteter, løsvekt
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Lettmelk
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Chili con Carne

400 gr
Kjøttdeig uten salt og vann
1 stk
Rød chili
1 stk
Løk
1 stk
Grønn paprika
1 boks
Hakkede tomater
2 boks
Store hvite bønner
0.3 ts
Kajennepepper
0.5 ts
Kanel
1 ss
Smør
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt potetene i grove biter og kok dem møre i usaltet vann.

Trinn 2

Mens potetene koker, brun kjøttdeigen i solsikkeolje i en gryte og krydre med kajennepepper og kanel. Finkutt løk, chili og grønn paprika og fres det godt sammen med kjøttet.

Trinn 3

Ha i hermetiske tomater og kok i 5 minutter til konsistensen er tykk. Vend inn avsilte, hermetiske hvite bønner. La chilien trekke under lokk i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Hell vannet av potetene, tilsett 1 ss smør og ca. 1 dl melk, og mos til stappen har god konsistens. Smak til med salt og pepper.