Burger med bønnesalsa
Med en saftig burger på stekebrettet, er det lite som kan slå feil – men, med litt ekstra omtanke for tilbehøret, løfter du burgeropplevelsen til nye høyder. Her er det en briljant bønnesalsa som setter prikken over i-en.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i en bolle. Tilsett grovhakket tomat og rødløk, Tabasco og ketchup. Smak til med salt og kvernet sort pepper.
-
Trinn 2
Form til fire boller. Skjær ½ cm tykk skive av gräddosten og del den i 4 trekanter. Form kjøttdeigen rundt osten slik at den kommer i midten. Form til burgere ca. 10 cm i diameter. Krydre med salt og kvernet sort pepper. Brun dem godt i olje og etterstek i ca. 4 minutter.
-
Trinn 3
Sett ovnen på 170°C. Bland kjøttdeig, finhakket rødløk, gulrot, mais og egg.
-
Trinn 4
Skjær loffen i skiver og rist dem i pannen med litt solsikkeolje. Legg en burger på hver skive og topp med salsa.
Server gjerne burgeren med salatblader og agurk høvlet i lange strimler.