Hopp til innhold

Burger med bønnesalsa

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
12 ingredienser
25 planlagt
Burger med bønnesalsa

Med en saftig burger på stekebrettet, er det lite som kan slå feil – men, med litt ekstra omtanke for tilbehøret, løfter du burgeropplevelsen til nye høyder. Her er det en briljant bønnesalsa som setter prikken over i-en.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 stk
Rødløk til salsa
400 gr
Kvernet deig, storfe 14%
1 boks
Maiskorn REMA 1000
1 stk
Gulrot, 1 kg-pose
1 stk
Egg frittgående M/L Solvinge
50 gr
Gräddost 38% Tine
2 stk
Tomater
1 stk
Store hvite bønner, økologisk
0.5 stk
Gourmetloff Mesterbakeren
2 ss
Solsikkeolje REMA 1000
1 ts
Tabasco, pepper sauce
2 ss
Tomatketchup Heinz, 1 kg

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i en bolle. Tilsett grovhakket tomat og rødløk, Tabasco og ketchup. Smak til med salt og kvernet sort pepper.

Trinn 2

Form til fire boller. Skjær ½ cm tykk skive av gräddosten og del den i 4 trekanter. Form kjøttdeigen rundt osten slik at den kommer i midten. Form til burgere ca. 10 cm i diameter. Krydre med salt og kvernet sort pepper. Brun dem godt i olje og etterstek i ca. 4 minutter.

Trinn 3

Sett ovnen på 170°C. Bland kjøttdeig, finhakket rødløk, gulrot, mais og egg.

Trinn 4

Skjær loffen i skiver og rist dem i pannen med litt solsikkeolje. Legg en burger på hver skive og topp med salsa.

Server gjerne burgeren med salatblader og agurk høvlet i lange strimler.