Burger med blåmuggost og urtedressing

Sødmefull løk smaker himmelsk sammen med blåmuggost! Bacon og en deilig Green Goddess dressing balanserer med saltinnslag og friskhet.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Karamellisert løk: Rens og hakk løken. Varm olje og smør i en stekepanne på middels lav varme. Ha i løk, tilsett salt og stek til løken er gyllenbrun. Det er viktig å holde en lav temperatur for å unngå at løken brenner. Det tar litt tid, men det er verdt det.
Trinn 2
Grill hamburgere på direkte varme til de løsner fra risten (ca. 1 ½ minutt) på den ene siden. Snu dem og grill videre til de får en fin farge på den andre siden.
Trinn 3
Flytt burgerne til indirekte varme. Ta ned lokket og grill ferdig – det tar 2-4 minutter avhengig av tykkelsen. Hvis du skal ha ost på burgerne, legg på osteskiver når det er ett minutt igjen av grilltiden.
Trinn 4
Green Goddess urtedressing: Bland sammen majones, crème fraîche, finhakkede urter, presset sitron, hvitvinseddik og worcestershire i en bolle. Smak til med salt og nykvernet pepper og evt. litt mer presset sitron.
Trinn 5
Stek eller grill bacon.
Trinn 6
Varm burgerbrød på grillen. Vær forsiktig – de trenger ikke lang tid.
Trinn 7
Montér burger med valgt tilbehør.
Siderett
Husk også å planlegg "Grønnsaksspyd". Se under!