Burger med blåmuggost og urtedressing | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Burger med blåmuggost og urtedressing

Burger med blåmuggost og urtedressing

3.7 i snitt
Burger med blåmuggost og urtedressing

Sødmefull løk smaker himmelsk sammen med blåmuggost! Bacon og en deilig Green Goddess dressing balanserer med saltinnslag og friskhet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 pk
Thick & Juicy Big Beef burger
60 gr
Selbu blå
4 skive
Bacon
1 pose
Hamburgerbrød

Karamellisert løk

1 stk
Stor løk
1 ss
Solsikkeolje
2 klype
Salt
1 ss
Usaltet smør

Green Goddess urtedressing

5 ss
Finhakket persille
3 dl
Majones
1.5 dl
Crème fraîche
5 ss
Finhakket gressløk
2 ss
Worcestershiresaus
0.5 stk
Presset sitron
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Karamellisert løk: Rens og hakk løken. Varm olje og smør i en stekepanne på middels lav varme. Ha i løk, tilsett salt og stek til løken er gyllenbrun. Det er viktig å holde en lav temperatur for å unngå at løken brenner. Det tar litt tid, men det er verdt det.

  2. Trinn 2

    Grill hamburgere på direkte varme til de løsner fra risten (ca. 1 ½ minutt) på den ene siden. Snu dem og grill videre til de får en fin farge på den andre siden.

  3. Trinn 3

    Flytt burgerne til indirekte varme. Ta ned lokket og grill ferdig – det tar 2-4 minutter avhengig av tykkelsen. Hvis du skal ha ost på burgerne, legg på osteskiver når det er ett minutt igjen av grilltiden.

  4. Trinn 4

    Green Goddess urtedressing: Bland sammen majones, crème fraîche, finhakkede urter, presset sitron, hvitvinseddik og worcestershire i en bolle. Smak til med salt og nykvernet pepper og evt. litt mer presset sitron.

  5. Trinn 5

    Stek eller grill bacon.

  6. Trinn 6

    Varm burgerbrød på grillen. Vær forsiktig – de trenger ikke lang tid.

  7. Trinn 7

    Montér burger med valgt tilbehør.

Siderett

Husk også å planlegg "Grønnsaksspyd". Se under!