Burger med blåmuggost og urtedressing
Sødmefull løk smaker himmelsk sammen med blåmuggost! Bacon og en deilig Green Goddess dressing balanserer med saltinnslag og friskhet.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Karamellisert løk: Rens og hakk løken. Varm olje og smør i en stekepanne på middels lav varme. Ha i løk, tilsett salt og stek til løken er gyllenbrun. Det er viktig å holde en lav temperatur for å unngå at løken brenner. Det tar litt tid, men det er verdt det.
-
Trinn 2
Grill hamburgere på direkte varme til de løsner fra risten (ca. 1 ½ minutt) på den ene siden. Snu dem og grill videre til de får en fin farge på den andre siden.
-
Trinn 3
Flytt burgerne til indirekte varme. Ta ned lokket og grill ferdig – det tar 2-4 minutter avhengig av tykkelsen. Hvis du skal ha ost på burgerne, legg på osteskiver når det er ett minutt igjen av grilltiden.
-
Trinn 4
Green Goddess urtedressing: Bland sammen majones, crème fraîche, finhakkede urter, presset sitron, hvitvinseddik og worcestershire i en bolle. Smak til med salt og nykvernet pepper og evt. litt mer presset sitron.
-
Trinn 5
Stek eller grill bacon.
-
Trinn 6
Varm burgerbrød på grillen. Vær forsiktig – de trenger ikke lang tid.
-
Trinn 7
Montér burger med valgt tilbehør.
Siderett
Husk også å planlegg "Grønnsaksspyd". Se under!