Hopp til innhold

Burger à la Lindström

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
7 ingredienser
183 planlagt
Burger à la Lindström
Vil du lage en ekstra saftig, litt annerledes burgermiddag? Da er Lindström helten. Han tok med seg denne nordiske favoritten fra St.Petersburg. Fantastiske biffburgere på luftig potetmos.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 5%, 400 g Nordfjord
1 stk
Egg Solvinge
3 ss
Rødbeter REMA 1000
1 stk
Løk
800 gr
Poteter
2 dl
Lettmelk Tine
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Potetstappe: Kok poteter i terninger uten salt og hell av vannet. Varm opp lettmelk og smør og hell over potetene og mos til stappe. Smak til med salt og pepper og rør til mosen blir luftig.

Trinn 2

Bland karbonadedeig med egg, salt (1ts pr pk) og pepper og elt det seigt. Ha i vann (0,5 dl pr pk karbonadedeig) og rødbetlake (2ss pr pk karbonadedeig). Elt litt til.

Trinn 3

Tilsett grovhakkede rødbeter og grovhakket løk. Bland godt.

Trinn 4

Form farsen til små biffer, og stek dem i varm panne med litt smør. La biffene bli vakkert brune. Ikke gjennomstek dem helt – de skal være litt saftige i midten! Server biffene sammen med potetstappen.

Tilsett kapers i farsen (2ss pr pk), det ville Lindström ha gjort. Grønn salat er godt tilbehør.