Kjøttpølser med persillepoteter

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
208 planlagt
Kjøttpølser med persillepoteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Røkte kjøttpølser borger for enkle, kjappe og veldig gode måltider. Med de gylne, smørstekte persille-potetene kan dette fort bli en populær hverdagsmiddag for både store og små.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kålrotstappe

0,5 stk
Kålrot
2 stk
Gulrøtter
2 dl
Lettmelk
1 ss
Smør
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Persillepoteter

500 g
Ferdig middagspotet, Bama
1 neve
Kruspersille
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Kjøttpølse

450 g
Mager kjøttpølse
0,5 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell kålrot og gulrøtter og del dem i biter. Kok dem i rikelig med vann til de er møre. Hell av vannet og knus grønnsakene med en visp eller potetstapper og rør sammen til en grov stappe sammen med melk, smør, salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Del potetene i to eller fire. Stek dem gylne i litt smør. Krydre med salt og pepper. Vend inn hakket persille.

Trinn 3

Kutt pølsene i ønskede biter og stek dem gylne i litt smør i stekepannen.

Trinn 4

Server pølsene med persillestekte poteter og kålrotstappe.