Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kjøttkaker med stuede grønnsaker

Tidsbruk 45 minutter
24 ingredienser
429 planlagt
Kjøttkaker med stuede grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Kjøttkaker er en av våre mest populære tradisjonsretter. Ettersom det er muskatnøtt i både kjøttkaker og stuing er denne middagen en mulighet til å bli kjent med dette særegne krydderet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttkaker

400 g
Kjøttdeig av svin og storfe
0,5 stk
Løk, 4-pk
0,3 ts
Muskatnøtt
2 ss
Griljermel
1 stk
Egg
0,5 ts
Salt
1 dl
Kaldt vann
1 klype
Pepper

Saus

0,5 stk
Løk, 4-pk
1 terning
Kjøttbuljong
3 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Stuede grønnsaker

1 stk
Gulrot
200 g
Pastinakk
200 g
Kålrot
3,5 dl
Helmelk
1 ss
Maizena
0,5 ts
Muskatnøtt
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt

Poteter

500 g
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 150°C. Bland kjøttdeig, finhakket løk og muskatnøtt. Ha i griljermel, salt og egg og elt videre til en seig deig. Tilsett vann og nykvernet pepper.

Trinn 2

Brun saus: Brun smør, hvetemel og finhakket løk. Spe med vann mens du rører godt. Smuldre i kjøttbuljongterning og kok opp. La sausen småkoke i fem minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Stek en liten prøvekake for å sjekke om det er riktig saltet. Brun kjøttkakene i smør. Legg dem over i en ildfast form og hell sausen over. Dekk med folie og bak i ovn i ca. 25 minutter. Kok potetene.

Trinn 3

Stuede grønnsaker: Rotgrønnsakene kuttes i cm-store terninger og skiver. Kok opp vann og melk og ha i grønnsakene. Kok under lokk i ca. 5 minutter til de er knapt møre. Jevn med Maizena. Smak til med muskatnøtt og salt.

Serveringsforslag

Dryss over frisk gressløk.