Kjøttkaker med stuede grønnsaker

Tidsbruk 45 minutter
24 ingredienser
706 planlagt
Kjøttkaker med stuede grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Kjøttkaker er en av våre mest populære tradisjonsretter. Ettersom det er muskatnøtt i både kjøttkaker og stuing er denne middagen en mulighet til å bli kjent med dette særegne krydderet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttkaker

400 g
Kjøttdeig av svin og storfe
0,5 stk
Løk, 4-pk
0,3 ts
Muskatnøtt
2 ss
Griljermel
1 stk
Egg
0,5 ts
Salt
1 dl
Kaldt vann
1 klype
Pepper

Saus

0,5 stk
Løk, 4-pk
1 terning
Kjøttbuljong
3 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Stuede grønnsaker

1 stk
Gulrot
200 g
Pastinakk
200 g
Kålrot
3,5 dl
Helmelk
1 ss
Maizena
0,5 ts
Muskatnøtt
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt

Poteter

500 g
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 150°C. Bland kjøttdeig, finhakket løk og muskatnøtt. Ha i griljermel, salt og egg og elt videre til en seig deig. Tilsett vann og nykvernet pepper.

Trinn 2

Brun saus: Brun smør, hvetemel og finhakket løk. Spe med vann mens du rører godt. Smuldre i kjøttbuljongterning og kok opp. La sausen småkoke i fem minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Stek en liten prøvekake for å sjekke om det er riktig saltet. Brun kjøttkakene i smør. Legg dem over i en ildfast form og hell sausen over. Dekk med folie og bak i ovn i ca. 25 minutter. Kok potetene.

Trinn 3

Stuede grønnsaker: Rotgrønnsakene kuttes i cm-store terninger og skiver. Kok opp vann og melk og ha i grønnsakene. Kok under lokk i ca. 5 minutter til de er knapt møre. Jevn med Maizena. Smak til med muskatnøtt og salt.

Serveringsforslag

Dryss over frisk gressløk.