Kjøttkaker med ertestuing

Tidsbruk 40 minutter
8 ingredienser
472 planlagt
Kjøttkaker med ertestuing
Legg oppskrift
i handlelapp
Ertestuing er tradisjonstilbehør til mange norske klassikere. Her akkompagnerer den en av våre absolutte favoritter – hjemmelagede kjøttkaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 stk
Løk
500 g
Poteter
1 pakke
Ertestuing Bama
6 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
7 dl
Kjøttbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Bland kjøttdeigen med egg, finhakket løk (bruk halvparten), vann (1-2 dl pr egg), salt og pepper til du får en smidig og fast konsistens.

Trinn 2

Trinn 2

Form små kjøttkaker og stek dem brune i 1/3 av smøret. Legg kjøttkakene over i en gryte.

Trinn 3

Trinn 3

Brun smør og hvetemel i stekepannen til mørkt brunt. Spe med buljong samtidig som du visper godt så det ikke klumper seg. Smak til med salt og pepper. Kok sausen noen minutter og hell den over kjøttkakene. La gryten trekke i ca. 10 min. Varm ertestuing som anvist på pakken. Server kjøttkaker med poteter og ertestuing.

Serveringsforslag

Server gjerne med tyttebærsyltetøy og hakket persille!