Kjøttboller med paprikasaus

Tidsbruk 40 minutter
15 ingredienser
873 planlagt
Kjøttboller med paprikasaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Her blir det andre boller! Paprika er den mildeste av pepperfruktene, og smaksetter her en chunky saus som smaker suverent sammen med kjøttboller – en velkrydret variant av den klassiske familiefavoritten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Kvernet deig av storfe 5%, 400 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
0,5 ts
Hel muskatnøtt
0,3 stk
Purre
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Rød paprika
2 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater 400g, REMA 1000
1 stk
Baguette fransk, 430 g, Mesterbakeren
0,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 dl
Griljermel, 400 g, Ideal
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
0,5 dl
Olivenolje, REMA 1000
2 ss
Tomatketchup Heinz, 1 kg
1 ts
Tabasco pepper sauce

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Bland karbonadedeig, egg, revet muskatnøtt, vann og vasket og finhakket purre til en smidig deig. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Form farsen til 12 avlange boller. Rull hver bolle i griljermel og stek dem gylne i solsikkeolje på middels sterk varme. Ha dem på et brett og gjennomstek dem i ovnen i ca. 5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Paprikasaus: Varm olivenolje og tilsett finkuttet løk, paprika og hvitløk og fres det godt uten at det blir brunt. Tilsett hermetiske tomater og kjør alt sammen med en stavmikser. Kok alt i 5 minutter og smak til med ketchup, Tabasco, salt og nykvernet sort pepper. Server med baguette. (Her kan du også bruke frosne baguetter.)

Serveringsforslag

Server gjerne med hjertesalat.