Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kjøttboller med paprikasaus

Tidsbruk 40 minutter
15 ingredienser
863 planlagt
Kjøttboller med paprikasaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Her blir det andre boller! Paprika er den mildeste av pepperfruktene, og smaksetter her en chunky saus som smaker suverent sammen med kjøttboller – en velkrydret variant av den klassiske familiefavoritten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Kvernet deig av storfe 5%, 400 g Nordfjord
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
0,5 ts
Hel muskatnøtt
0,3 stk
Purre
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Rød paprika
2 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater 400g, REMA 1000
1 stk
Baguette fransk, 430 g, Mesterbakeren
0,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 dl
Griljermel, 400 g, Ideal
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
0,5 dl
Olivenolje, REMA 1000
2 ss
Tomatketchup Heinz, 1 kg
1 ts
Tabasco pepper sauce

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Bland karbonadedeig, egg, revet muskatnøtt, vann og vasket og finhakket purre til en smidig deig. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Form farsen til 12 avlange boller. Rull hver bolle i griljermel og stek dem gylne i solsikkeolje på middels sterk varme. Ha dem på et brett og gjennomstek dem i ovnen i ca. 5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Paprikasaus: Varm olivenolje og tilsett finkuttet løk, paprika og hvitløk og fres det godt uten at det blir brunt. Tilsett hermetiske tomater og kjør alt sammen med en stavmikser. Kok alt i 5 minutter og smak til med ketchup, Tabasco, salt og nykvernet sort pepper. Server med baguette. (Her kan du også bruke frosne baguetter.)

Serveringsforslag

Server gjerne med hjertesalat.