Kjøttboller i tomatsaus

Tidsbruk 25 minutter
28 ingredienser
1537 planlagt
Kjøttboller i tomatsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Den første kjente oppskriften på polpette in salsa di pomodoro finnes i en oppskriftsbok av Marcus Gavius Apicius som ble født i 25 e.Kr.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttboller

1 ts
Rosmarin, tørket
400 g
Kjøttdeig
1 stk
Egg
1 stk
Rød chili
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Oregano, tørket
1 ts
Timian, tørket
0.5 ss
Salt
1.5 ss
Hvetemel
1 dl
Vann
0.5 ts
Nykvernet pepper
1 dl
Solsikkeolje

Tomatsaus

2 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk
1 boks
Hakkede tomater
1 pose
Laurbærblad
1 ss
Sitronsaft
2 ts
Tørket basilikum
0.5 dl
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ts
Sukker

Poteter

2 fedd
Hvitløk
400 g
Poteter
1 klype
Salt
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og fres i 3 minutter i olivenolje.

Trinn 2

Tilsett laurbærblad, hermetiske tomater og sitronsaft og kok i 5 minutter. Ha i tørket basilikum og smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker for å runde av sausen.

Trinn 3

Kjøttboller: Bland kjøttdeig med salt og hvetemel, spe med sammenpisket egg og vann til en smidig farse. Ha i finhakket chili og hvitløk, hakket løk, tørkede urter og nykvernet pepper. Arbeid godt sammen.

Trinn 4

Form små boller med en dessertskje og legg dem på et brett. Når du har formet alle bollene ferdig, brunes de raskt i varm solsikkeolje i en stekepanne.

Trinn 5

Legg kjøttbollene i tomatsausen og la dem trekke ferdig der i 15 minutter.

Trinn 6

Knuste poteter med olivenolje og hvitløk: Vask og kok poteter med skall møre i lettsaltet vann i ca. 20 minutter.

Trinn 7

Knus potetene grovt sammen med olivenolje og hakket hvitløk. Dryss over litt salt og nykvernet pepper.

Tips!

Du kan gjerne bruke grov svinekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig til denne retten. Server gjerne med friske urter.