Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kjøttboller i løksaus

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
16 planlagt
Kjøttboller i løksaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelagede kyllingkjøttboller passer til litt av hvert. I denne oppskriften serveres de med løksaus, ertestuing og kokte poteter – enkelt og veldig godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Kyllingkjøttdeig 400 g Solvinge
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pakke
Ertestuing Bama
500 g
Nypoteter
2 stk
Løk
1 stk
Sitron
1 potte
Kruspersille, liten
1 ss
Maizena Majsstivelse
2 fedd
Hvitløk
3 ss
Olivenolje REMA 1000
6 dl
Hønsebuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok poteter. Hakk løk og hvitløk fint og fres lett i olje. Hell over buljong og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Bruk en stavmikser og la sausen bli kremet i konsistensen, smak til med litt sitron, salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Bland kyllingkjøttdeig, egg, maizena, 1/2 dl vann for hver 1 ss maizena, salt og pepper og rør til deigen er smidig.

Trinn 4

Trinn 4

Form til kjøttboller og legg bollene rett i den varme sausen. La dem trekke i minst ti minutter. Lag ertestuing etter anvisning på pakken. Server kjøttbollene med kokte poteter og ertestuing. Ha rikelig med hakket persille på toppen!

Serveringsforslag

Legg biter av purre, vårløk eller andre favorittgrønnsaker i sausen.