Kikertsalat med nøtter og ruccula

Tidsbruk 25 minutter
13 ingredienser
204 planlagt
Kikertsalat med nøtter og ruccula
Legg oppskrift
i handlelapp
Kikerter på boks er billig, mettende, sunt og veldig, veldig enkelt. Smaker godt sammen med syrlig granateple og nøtter – som likner på kikertene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kikertsalat

2 boks
Kikerter
3 ss
Hasselnøtter
1 stk
Rødløk
2 stk
Tomater
0,5 stk
Agurk
1 stk
Granateple
1 pakke
Rucculasalat
2 ss
Hakket bladpersille
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Dressing

1 ts
Dijonsennep
2 ss
Rødvinseddik
3 ss
God olivenolje eller valnøttolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll kikertene i kaldt vann og la renne av seg i et dørslag. Rist nøttene i en tørr panne. Kutt rødløk, tomater og agurk i små terninger.

Trinn 2

Rens granateplet ved å skjære det i to og banke på skallet med baksiden av en kniv slik at granateplekjernene faller ut.

Trinn 3

Lag dressing ved å blande sammen olje, sennep og rødvinseddik.

Trinn 4

Bland kikerter, nøtter, grønnsaker og granateplekjerner og vend inn dressingen. Like før servering, vend inn ruccula og hakket persille. Smak til med salt og grovkvernet pepper.

Passer godt til