Kikertpuré

Tidsbruk 20 minutter
7 ingredienser
165 planlagt
Kikertpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
Kikertpuré, eller hummus som det heter på arabisk, er et av de viktigste innslagene i Midtøstens kjøkken. Smaker godt til fisk og kjøtt, frokost og middag.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

1 stk
Sjalottløk
0.5 stk
Sitron
0.5 ts
Spisskummen
1 fedd
Hvitløk
400 g
Kikerter
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Finsnitt sjalottløken og surr den myk i olivenolje sammen med finsnittet hvitløk. Tilsett spisskummen og fres lett.

Trinn 2

Ha i kikerter og vann. Kok i 5 minutter. Kjør alt i blender og spe inn olivenolje. Smak til med salt og friskpresset sitronsaft.