Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kartoffelsuppe med purreløk og strimlet svin

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
90 planlagt
Kartoffelsuppe med purreløk og strimlet svin
Legg oppskrift
i handlelapp
Het potet, servert i dype tallerkener – her er det bare å gjøre middagsbordet klart for kartoffeltaffel! En varm og mettende suppe, med et vårlig dilldryss som prikken over i en.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Suppe

300 g
Poteter, løsvekt
1 stk
Purre
4 fedd
Hvitløk
1 l
Buljong
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje

Tomatsalat

3 stk
Tomater
1 klype
Salt
2 ss
Olivenolje

Svin

400 g
Strimlet svinebiff
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Baguetter

2 stk
Grove baguetter

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell potetene, skjær dem i biter og fres lett i olje sammen med finhakket purre og hvitløk. Ta vare på litt av det mellomgrønne på purren til topping. Ha i buljong og kok til potetene blir møre. Kjør med stavmikser eller i blender til en jevn suppe. Smak til med lime.

Trinn 2

Trinn 2

Tomatsalat: Skjær tomatene i biter, tilsett salt og olje.

Trinn 3

Trinn 3

Stek kjøttet i litt olje og krydre med salt. Fordel suppen i skåler, ha i strimlet svin og topp med tomatsalat. Dryss over strimlet purre.

Trinn 4

Trinn 4

Server med grove baguetter.

Serveringsforslag

Server gjerne med dill og nykvernet pepper.