Kartoffelsuppe med purreløk og strimlet svin

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
95 planlagt
Kartoffelsuppe med purreløk og strimlet svin
Legg oppskrift
i handlelapp
Het potet, servert i dype tallerkener – her er det bare å gjøre middagsbordet klart for kartoffeltaffel! En varm og mettende suppe, med et vårlig dilldryss som prikken over i en.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Suppe

300 g
Poteter, løsvekt
1 stk
Purre
4 fedd
Hvitløk
1 l
Buljong
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje

Tomatsalat

3 stk
Tomater
1 klype
Salt
2 ss
Olivenolje

Svin

400 g
Strimlet svinebiff
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Baguetter

2 stk
Grove baguetter

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell potetene, skjær dem i biter og fres lett i olje sammen med finhakket purre og hvitløk. Ta vare på litt av det mellomgrønne på purren til topping. Ha i buljong og kok til potetene blir møre. Kjør med stavmikser eller i blender til en jevn suppe. Smak til med lime.

Trinn 2

Trinn 2

Tomatsalat: Skjær tomatene i biter, tilsett salt og olje.

Trinn 3

Trinn 3

Stek kjøttet i litt olje og krydre med salt. Fordel suppen i skåler, ha i strimlet svin og topp med tomatsalat. Dryss over strimlet purre.

Trinn 4

Trinn 4

Server med grove baguetter.

Serveringsforslag

Server gjerne med dill og nykvernet pepper.