Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Karriboller og kokosris

Tidsbruk 50 minutter
16 ingredienser
1222 planlagt
Karriboller og kokosris
Legg oppskrift
i handlelapp
Fra karri kår til frodige frikadeller! Klassikeren kjøttboller er et utmerket utgangspunkt for å lage varierte middager. Med en god kryddermiks kan de forvandles fra fantasiløse til fantastiske – karriboller tilhører sistnevnte kategori.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Kvernet deig av storfe og svin
1 stk
Purre
1 ts
Ingefær
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
100 g
Risotto Scotto, 1 kg
1 stk
Løk, 4-pk
1 ss
Karripulver, 65g, Black Boy
1 stk
Rødt eple
50 g
Rosiner
2 dl
Kokosmelk, 400 ml, REMA 1000
1 stk
Rød chili
2 ss
Griljermel, 400 g, Ideal
0,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Smør normalsaltet, Tine
5 dl
Hønsebuljong terninger, Knorr

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Ha kjøttdeig i en bolle og tilsett vasket og finhakket purre, skrelt og finhakket ingefær, egg, griljermel og vann. Elt den godt sammen og smak til med salt.

Trinn 2

Trinn 2

Form små frikadeller og stek dem brune i solsikkeolje og smør. Ha dem i en ildfast form og stek de videre i ovnen i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Kokosris: Legg risen i kaldt vann i 10 minutter og sil av vannet. Fres finhakket løk og karri i solsikkeolje. Tilsett ris, rør godt og ha i hønsebuljong. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 10 min.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær eple i grove terninger og ha det i risen sammen med rosiner, kok videre i ca. 7-8 minutter. Ta av lokket og rør inn kokosmelk. Smak til med salt og finhakket chili.

Serveringsforslag

Ha litt finknust sitrongress i buljongen og server risen med frisk koriander.