Karriboller og kokosris

Tidsbruk 50 minutter
16 ingredienser
1279 planlagt
Karriboller og kokosris
Legg oppskrift
i handlelapp
Fra karri kår til frodige frikadeller! Klassikeren kjøttboller er et utmerket utgangspunkt for å lage varierte middager. Med en god kryddermiks kan de forvandles fra fantasiløse til fantastiske – karriboller tilhører sistnevnte kategori.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Kvernet deig av storfe og svin
1 stk
Purre
1 ts
Ingefær
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
100 g
Risotto Scotto, 1 kg
1 stk
Løk, 4-pk
1 ss
Karripulver, 65g, Black Boy
1 stk
Rødt eple
50 g
Rosiner
2 dl
Kokosmelk, 400 ml, REMA 1000
1 stk
Rød chili
2 ss
Griljermel, 400 g, Ideal
0,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Smør normalsaltet, Tine
5 dl
Hønsebuljong terninger, Knorr

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Ha kjøttdeig i en bolle og tilsett vasket og finhakket purre, skrelt og finhakket ingefær, egg, griljermel og vann. Elt den godt sammen og smak til med salt.

Trinn 2

Trinn 2

Form små frikadeller og stek dem brune i solsikkeolje og smør. Ha dem i en ildfast form og stek de videre i ovnen i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Kokosris: Legg risen i kaldt vann i 10 minutter og sil av vannet. Fres finhakket løk og karri i solsikkeolje. Tilsett ris, rør godt og ha i hønsebuljong. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 10 min.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær eple i grove terninger og ha det i risen sammen med rosiner, kok videre i ca. 7-8 minutter. Ta av lokket og rør inn kokosmelk. Smak til med salt og finhakket chili.

Serveringsforslag

Ha litt finknust sitrongress i buljongen og server risen med frisk koriander.