Karbonader med erter og løk

Tidsbruk 40 minutter
7 ingredienser
103 planlagt
Karbonader med erter og løk
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Kresen klassiker? Nå er karbonade blant våre mest populære hverdagsretter, men før i tiden var råvaren av renskåret storfekjøtt en begrenset ressurs – attraktiv og eksklusiv.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 5%, 400 g Nordfjord
3 stk
Løk
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
350 g
Erter REMA 1000
1 pakke
Potetstappe Bama
3 ss
Smør
1 ts
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Varm potetstappen etter anvisning på pakken. Bland kvernet kjøtt med egg, salt og pepper og form til karbonader (4 pr pakke karbonadedeig).

Trinn 2

Trinn 2

Stek dem i litt smør i varm stekepanne ? ca. 3 minutter på hver side.

Trinn 3

Trinn 3

Ta ut karbonadene og stek skivet løk i resten av smøret i samme stekepanne.

Trinn 4

Trinn 4

Når løken er blitt brun, ha i hvitvinseddik, salt og pepper og fres til eddiken har fordampet.

Trinn 5

Trinn 5

Vend inn ertene. Server karbonader med potetstappe, løk og erter.