Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Karamellpudding med lettpisket vaniljefløte

Tidsbruk 180 minutter
7 ingredienser
55 planlagt
Karamellpudding med lettpisket vaniljefløte
Klikk og dra
til kalenderen
Du trenger både tid – og mange egg – for å lage denne flotte juledesserten, men så blir resultatet til gjengjeld fløyelsmykt og veldig, veldig godt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Karamellpudding

0,4 l
Melk
3,4 stk
Egg
0,8 dl
Sukker til karamell
0,8 dl
Sukker

Lettpisket vaniljefløte

1,1 dl
Kremfløte
0,4 stk
Vaniljestang, eller vaniljesukker
0,8 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Finn fram en brødform som rommer 2 liter eller porsjonsformer á ca 2 dl. Still stekeovnen på 120 °C, over- og undervarme. Sett inn en dyp langpanne fylt ¾ full med varmt vann.

Trinn 2

Ha 2 dl sukker i en stekepanne og smelt sukkeret på medium pluss varme. La sukkeret karamelliseres til nøttebrun farge. Hell karamellen over i brødformen og vend karamellen rundt i formen slik at bunnen og halve sidene dekkes.

Trinn 3

Kok opp halvparten av melken med sukker og utskrapt vaniljestang. (De utskrapte frøene bruker vi i kremen.) Rør slik at sukkeret løses opp.

Trinn 4

Visp sammen eggene i en bolle og pisk inn først den kalde, så den kokende melken. Slik oppnås riktig temperatur på blandingen. Sil blandingen over i den karamelliserte brødformen og sett formen i vannbadet i ovnen. Bak ved 120 °C i ca 1 ½ time til puddingen er stivnet. Det sjekker du ved å stikke en liten kniv igjennom karamellpuddingen i midten av formen. Pipler det fram klar karamellvæske er puddingen ferdig. Kommer det grå melkefarget væske må puddingen steke lengre.

Trinn 5

Avkjøl karamellpuddingen på benken i en time før den settes natten over i kjøleskap for å stivne og sette seg. Ved servering skjærer du ned langs kantene på brødformen og hvelver formen over på et dypt fat. Det pleier å være nok karamellsaus i bunnen av formen.

Trinn 6

Vaniljefløte: Ha kremfløte, sukker og frøene fra en vaniljestang i en piskebolle. Pisk til fløyelslett krem. Pass på at den ikke blir for stiv – lettpisket krem smaker så mye bedre!

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Prøv også
Dra ned i kalender