Karamellpopcorn

6 ingredienser
116 planlagt
Karamellpopcorn
Legg oppskrift
i handlelapp
Popcorn kommer aldri til å bli det samme igjen etter du har prøvd denne oppskriften! Karamellen vil bli farlig varm så anbefaler at voksne lager karamellen. Barna får ta seg av spisingen etterpå.

Ingredienser

100 g
Brun farin
100 g
Lys sirup
0,3 ts
Natron
75 g
Poppet popcorn
100 g
Smør
1,5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smøret i en stor tykkbunnet kjele. Rør inn sukker og sirup og la småkoke på middels varme i 3 minutter uten at du rører. La koke i 3 minutter til, men nå skal du røre hvert 30. sekund.

Trinn 2

Trekk kjelen av varmen og rør inn natron og salt. Karamellen vil nå bli lysere og boble i vei, gøy!

Trinn 3

Vend popcornet inn i karamellen så alt blir dekket med karamell. Hell alt over på et stekebrett som er dekket med bakepapir.

Trinn 4

Stek på 150 grader i 9 minutter. Når halve steketiden har gått tar du brettet ut og rører i popcornet. Sett inn i ovnen igjen og stek ferdig. Avkjøl helt før du bryter det opp i biter.

Ida Gran Jansen

http://idagranjansen.com/