Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Karamell-panna cotta med appelsinsalat

Tidsbruk 60 minutter
7 ingredienser
169 planlagt
Karamell-panna cotta med appelsinsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Panna cotta er en av de enkleste dessertene du kan lage. Med smak av karamell og toppet med en syrligsøt appelsinsalat vil likevel de mest kresne gjestene la seg begeistre.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Panna cotta

75 g
Sukker
3,8 dl
Fløte
0,4 stk
Vaniljestang
1,9 stk
Gelatinplater

Appelsinsalat

1,5 stk
Appelsiner
1,5 stk
Appelsiner, saft
45 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Smelt sukkeret i en kjele til det blir lys karamell. Hell på 3 dl fløte og en splittet vaniljestang. Legg på lokk og la det putre til karamellen er løst opp.

Trinn 3

Trinn 3

Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Trekk kjelen av varmen og rør inn gelatinen.

Trinn 4

Trinn 4

Avkjøl røren til ca. 40 grader og rør inn resten av den kalde fløten. Ta ut vaniljestangen og hell røren i små kopper eller former. Sett dem kaldt og la dem stivne.

Trinn 5

Trinn 5

Begynn med å skjære av endene på appelsinen. Sett appelsinen på høykant og kutt av skallet i en bue slik at alt skallet blir fjernet. Se etter skinnet som ligger mellom appelsinbåtene, og skjær et skråkutt langs dette skinnet inn mot midten av appelsinen. Så skjærer du et snitt fra den andre siden av båten ned mot midten. Du vil da skjære ut en V-form som er en appelsinfilet, helt fri for skinn. Del filetene i biter.

Trinn 6

Trinn 6

Kok opp saft og sukker og bland inn biter av appelsinfileter i sirupen.