Saus til kalkun | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Saus til kalkun

4.4 i snitt
Saus til kalkun
Lager du helstekt kalkun kan du bruke stekekraften til en herlig kalkunsjy med timian. Denne oppskriften på saus til kalkun er superenkel og veldig god!

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

2 dl
Eplemost
1 dl
Sjalottløk
2 ss
Finhakket fersk timian
1 ss
Maizena
1 l
Kraft etter stekingen (fra kalkun)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sil stekekraften fra kalkunen og skum bort fettet.

  2. Trinn 2

    Kok opp eplemost og med hakket sjalottløk. Reduser til halvparten og ha i kalkunkraften. Reduser til ca. halv væskemengde og smak til salt, pepper og finhakket timian. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.

  3. Trinn 3

    Serveres til kalkunmiddagen med nydelig tilbehør.