Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kalkunfilet med Waldorfsalat

Tidsbruk 60 minutter
15 ingredienser
437 planlagt
Kalkunfilet med Waldorfsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Varm kalkun, sval salat. Waldorfsalaten har sin opprinnelse fra New York-hotellet med samme navn. Over 100 år etter har den blitt tradisjonstilbehør til den aller saftigste julefuglen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Marinert kalkunfilet ca 1 kg frossen, Solvinge
1 stk
Løk
200 g
Røde druer
1 pakke
Stangselleri
1 stk
Grønt eple
100 g
Valnøttkjerner REMA 1000
2 dl
Kremfløte Tine
1,5 dl
Ekte majones Mills
500 g
Poteter
1 ss
Olivenolje REMA 1000
3 ss
Smør
3 dl
Grønnsaksbuljong
1 ss
Maizena Majsstivelse
0,5 ts
Sukker
1 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin kalkunfileten. Sett ovnen på 170°C. Waldorfsalat: Pisk fløten med sukker til krem og vend inn majonesen. Smak til med salt og pepper. Del druer i to, stangselleri i tynne skiver og eple i terninger og vend det inn i dressingen sammen med valnøtter.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og del poteter og løk i båter, legg dem i en ildfast form og bland med olivenolje, timian, salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Ha salt og pepper på kalkunfileten og brun den på alle sider i en stekepanne med smør.

Trinn 4

Trinn 4

Legg kalkunfileten på toppen av potetene og løken og hell over stekesjyen. Sett et steketermometer i kalkunfileten og stek til kjernetemperaturen er 68°C. Ta ut fileten, hell stekesjyen i en kasserolle og la den få hvile under folie til kjernetemperaturen blir ca. 70°C. Sjekk om potetene er ferdige, stek evt. videre til de er møre.

Trinn 5

Trinn 5

Kok opp sjy sammen med buljong. Jevn med maizena rørt ut i litt vann. Smak til med pepper. Skjær kalkunfileten i skiver og server med waldorfsalat, stekte poteter og sjysaus.