Kalkunfilet med Waldorfsalat

Tidsbruk 60 minutter
15 ingredienser
446 planlagt
Kalkunfilet med Waldorfsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Varm kalkun, sval salat. Waldorfsalaten har sin opprinnelse fra New York-hotellet med samme navn. Over 100 år etter har den blitt tradisjonstilbehør til den aller saftigste julefuglen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Marinert kalkunfilet ca 1 kg frossen, Solvinge
1 stk
Løk
200 g
Røde druer
1 pakke
Stangselleri
1 stk
Grønt eple
100 g
Valnøttkjerner REMA 1000
2 dl
Kremfløte Tine
1,5 dl
Ekte majones Mills
500 g
Poteter
1 ss
Olivenolje REMA 1000
3 ss
Smør
3 dl
Grønnsaksbuljong
1 ss
Maizena Majsstivelse
0,5 ts
Sukker
1 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin kalkunfileten. Sett ovnen på 170°C. Waldorfsalat: Pisk fløten med sukker til krem og vend inn majonesen. Smak til med salt og pepper. Del druer i to, stangselleri i tynne skiver og eple i terninger og vend det inn i dressingen sammen med valnøtter.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og del poteter og løk i båter, legg dem i en ildfast form og bland med olivenolje, timian, salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Ha salt og pepper på kalkunfileten og brun den på alle sider i en stekepanne med smør.

Trinn 4

Trinn 4

Legg kalkunfileten på toppen av potetene og løken og hell over stekesjyen. Sett et steketermometer i kalkunfileten og stek til kjernetemperaturen er 68°C. Ta ut fileten, hell stekesjyen i en kasserolle og la den få hvile under folie til kjernetemperaturen blir ca. 70°C. Sjekk om potetene er ferdige, stek evt. videre til de er møre.

Trinn 5

Trinn 5

Kok opp sjy sammen med buljong. Jevn med maizena rørt ut i litt vann. Smak til med pepper. Skjær kalkunfileten i skiver og server med waldorfsalat, stekte poteter og sjysaus.