Kalkunfilet med kremet grønnkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kalkun Kalkunfilet med kremet grønnkål

Kalkunfilet med kremet grønnkål

4.2 i snitt
Kalkunfilet med kremet grønnkål
Prøv kalkunfilet med kremet grønnkål - julekalkun på en ny og enklere måte. Med kalkunfilet er det lettere å ha kontroll på stekingen.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kalkunfilet

800 gr
Kalkunfilet
0.3 potte
Frisk timian
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1.5 ss
Smør

Brødstuffing

1 stang
Stangselleri
0.5 stk
Middels stor løk
0.5 stk
Loff
1 ss
Hakket frisk salvie
0.5 ss
Hakket frisk timian
1.5 stk
Egg
65 gr
Smør
1 klype
Salt
1 dl
Hønsebuljong
1 klype
Pepper

Kremet grønnkål

400 gr
Grønnkål
1.5 dl
Fløte
0.5 ts
Maizena
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Kalkunsjy

1 dl
Hvitvin
1 stk
Sjalottløk
0.3 dl
Portvin, eller solbærsaft
1 ss
Hakket estragon
0.5 ss
Maizena utrørt i kaldt vann
0.5 l
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0.5 boks
Tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 180°C, varmluft.

  2. Trinn 2

    Brødstuffing: Finhakk stangselleri og løk. Fres mykt i smør. Skjær skorpen av loffen, og kutt i terninger på 2 x 2 cm, og bland godt. Tilsett salvie og timian og smak til med salt og pepper. Avkjøl blandingen, tilsett kyllingkraft, sammenvispet egg og bland godt. Fyll stuffingen i smurt brødform.

  3. Trinn 3

    Krydre kalkunfiletene med salt og pepper og brun dem i smør i en stekepanne. Legg kalkunfiletene i en langpanne med knuste hvitløksfedd og friske timiankvister. Kok ut stekepannen og ha stekesjyen i langpannen.

  4. Trinn 4

    Stek kalkunfileter og brødstuffing ved 180°C, varmluft i ca. 30 minutter til stuffingen er stivnet og kjernetemperaturen i kalkunfiletene er 60°C. Bruk gjerne steketermometer.

  5. Trinn 5

    La kalkunfiletene hvile under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter før du skjærer dem opp. Ta vare på stekesjyen til sausen.

  6. Trinn 6

    Kalkunsjy: Sil stekesjyen og bland med kyllingkraft, hvitvin, finhakket sjalottløk og portvin eller solbærsaft. Kok ned til ca. 6 dl og smak til med salt, pepper og hakket estragon. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.

  7. Trinn 7

    Kremet grønnkål: Rens grønnkålen for stilker og riv den i biter. Forvell kålen i lettsaltet vann i tre minutter. Avkjøl i kaldt vann. kok opp fløte og smak til med salt og pepper. Jevn fløten med maizena utrørt i kaldt vann. Tilsett forvellet grønnkål og kok opp.

  8. Trinn 8

    Skjær kalkunfiletene i pene skiver og server med brødstuffing, kremet grønnkål og tyttebærsyltetøy.

Ta kjøttet ut av ovnen når kjernetemperaturen er 60 grader dersom du ønsker saftig kalkunkjøtt.