Kalkunfilet med brødstuffing, kremet grønnkål og kalkunsjy

Tidsbruk 90 minutter
29 ingredienser
89 planlagt
Kalkunfilet med brødstuffing, kremet grønnkål og kalkunsjy
Legg oppskrift
i handlelapp
Julekalkun på en ny og enklere måte! Bruker du kalkunfilet er det lettere å ha kontroll på stekingen. Og brødstuffingen smaker akkurat like godt når den stekes i form.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Kalkunfilet

800 g
Kalkunfilet
0.3 potte
Frisk timian
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1.5 ss
Smør

Brødstuffing

1 stang
Stangselleri
0.5 stk
Middels stor løk
0.5 stk
Loff
1 ss
Hakket frisk salvie
0.5 ss
Hakket frisk timian
1.5 stk
Egg
65 g
Smør
1 klype
Salt
1 dl
Hønsebuljong
1 klype
Pepper

Kremet grønnkål

400 g
Grønnkål
1.5 dl
Fløte
0.5 ts
Maizena
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Kalkunsjy

1 dl
Hvitvin
1 stk
Sjalottløk
0.3 dl
Portvin, eller solbærsaft
1 ss
Hakket estragon
0.5 ss
Maizena utrørt i kaldt vann
0.5 l
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0.5 boks
Tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 180°C, varmluft.

Trinn 2

Brødstuffing: Finhakk stangselleri og løk. Fres mykt i smør. Skjær skorpen av loffen, og kutt i terninger på 2 x 2 cm, og bland godt. Tilsett salvie og timian og smak til med salt og pepper. Avkjøl blandingen, tilsett kyllingkraft, sammenvispet egg og bland godt. Fyll stuffingen i smurt brødform.

Trinn 3

Krydre kalkunfiletene med salt og pepper og brun dem i smør i en stekepanne. Legg kalkunfiletene i en langpanne med knuste hvitløksfedd og friske timiankvister. Kok ut stekepannen og ha stekesjyen i langpannen.

Trinn 4

Stek kalkunfileter og brødstuffing ved 180°C, varmluft i ca. 30 minutter til stuffingen er stivnet og kjernetemperaturen i kalkunfiletene er 60°C. Bruk gjerne steketermometer.

Trinn 5

La kalkunfiletene hvile under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter før du skjærer dem opp. Ta vare på stekesjyen til sausen.

Trinn 6

Kremet grønnkål: Rens grønnkålen for stilker og riv den i biter. Forvell kålen i lettsaltet vann i tre minutter. Avkjøl i kaldt vann. kok opp fløte og smak til med salt og pepper. Jevn fløten med maizena utrørt i kaldt vann. Tilsett forvellet grønnkål og kok opp.

Trinn 7

Kalkunsjy: Sil stekesjyen og bland med kyllingkraft, hvitvin, finhakket sjalottløk og portvin eller solbærsaft. Kok ned til ca. 6 dl og smak til med salt, pepper og hakket estragon. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.

Trinn 8

Skjær kalkunfiletene i pene skiver og server med brødstuffing, kremet grønnkål og tyttebærsyltetøy.

Serveringsforslag

Ta kjøttet ut av ovnen når kjernetemperaturen er 60 grader dersom du ønsker saftig kalkunkjøtt.