Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Kalkunfilet med brødstuffing, kremet grønnkål og kalkunsjy

Tidsbruk 90 minutter
29 ingredienser
192 planlagt
Kalkunfilet med brødstuffing, kremet grønnkål og kalkunsjy
Klikk og dra
til kalenderen
Julekalkun på en ny og enklere måte! Bruker du kalkunfilet er det lettere å ha kontroll på stekingen. Og brødstuffingen smaker akkurat like godt når den stekes i form.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kalkunfilet

600 g
Kalkunfilet
0,2 potte
Frisk timian
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper
1,1 ss
Smør

Brødstuffing

0,8 stang
Stangselleri
0,4 stk
Middels stor løk
0,4 stk
Loff
0,8 ss
Hakket frisk salvie
0,4 ss
Hakket frisk timian
1,1 stk
Egg
48,8 g
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper
0,8 dl
Hønsebuljong

Kremet grønnkål

300 g
Grønnkål
1,1 dl
Fløte
0,4 ts
Maizena
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Kalkunsjy

0,8 dl
Hvitvin
0,8 stk
Sjalottløk
0,2 dl
Portvin, eller solbærsaft
0,8 ss
Hakket estragon
0,4 ss
Maizena utrørt i kaldt vann
0,4 l
Hønsebuljong
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper
0,4 boks
Tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 180°C, varmluft.

Trinn 2

Brødstuffing: Finhakk stangselleri og løk. Fres mykt i smør. Skjær skorpen av loffen, og kutt i terninger på 2 x 2 cm, og bland godt. Tilsett salvie og timian og smak til med salt og pepper. Avkjøl blandingen, tilsett kyllingkraft, sammenvispet egg og bland godt. Fyll stuffingen i smurt brødform.

Trinn 3

Krydre kalkunfiletene med salt og pepper og brun dem i smør i en stekepanne. Legg kalkunfiletene i en langpanne med knuste hvitløksfedd og friske timiankvister. Kok ut stekepannen og ha stekesjyen i langpannen.

Trinn 4

Stek kalkunfileter og brødstuffing ved 180°C, varmluft i ca. 30 minutter til stuffingen er stivnet og kjernetemperaturen i kalkunfiletene er 60°C. Bruk gjerne steketermometer.

Trinn 5

La kalkunfiletene hvile under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter før du skjærer dem opp. Ta vare på stekesjyen til sausen.

Trinn 6

Kremet grønnkål: Rens grønnkålen for stilker og riv den i biter. Forvell kålen i lettsaltet vann i tre minutter. Avkjøl i kaldt vann. kok opp fløte og smak til med salt og pepper. Jevn fløten med maizena utrørt i kaldt vann. Tilsett forvellet grønnkål og kok opp.

Trinn 7

Kalkunsjy: Sil stekesjyen og bland med kyllingkraft, hvitvin, finhakket sjalottløk og portvin eller solbærsaft. Kok ned til ca. 6 dl og smak til med salt, pepper og hakket estragon. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.

Trinn 8

Skjær kalkunfiletene i pene skiver og server med brødstuffing, kremet grønnkål og tyttebærsyltetøy.

Serveringsforslag

Ta kjøttet ut av ovnen når kjernetemperaturen er 60 grader dersom du ønsker saftig kalkunkjøtt.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender