Kalkunbryst med ris- og grønnsakssalat

Tidsbruk 45 minutter
13 ingredienser
353 planlagt
Kalkunbryst med ris- og grønnsakssalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Dette er ekte kalkunkunst – saftige skiver av kalkunbryst, servert med nøttebrunt salviesmør og kremet rissalat med friske epler og grønnsaker. Fiks ferdig på bare førtifem minutter!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

700 g
Kalkunbryst med skinn fersk, 600-1100g, Norsk kylling
4 fedd
Hvitløk
6 kvist
Salvie
2 dl
Middagsris, REMA 1000
0,5 stk
Brokkoli
0,3 stk
Blomkål
4 stang
Stangselleri
1 stk
Pink Lady 6pk
1 dl
Kremfløte
1 dl
Seterrømme, Tine
0,5 ts
Kajennepepper tørr, Toro
4 ss
Olivenolje, REMA 1000
50 g
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 120°C. Temperer kalkunbrystet til romtemperatur. Knus hvitløk, salviestilker (1/3) og olivenolje sammen. Ha maldonsalt og kvernet sort pepper på kalkunbrystet og brun det på begge sider.

Trinn 2

Trinn 2

Smør på salviepastaen og legg det i en ildfast form. Sett et steketermometer midt i kalunbrystet. Stek i ca. 45 minutter til kjernetemperaturen er 68°C. Ta kalkunbrystet ut og la det hvile i 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Kok risen etter anvisning på pakken. Avkjøl. Del brokkoli og blomkål i små buketter og kok dem i lettsaltet vann. Skjær stangselleri i skiver og eple i terninger. Bland sammen grønnsaker, frukt og ris.

Trinn 4

Trinn 4

Pisk fløte og bland med rømme. Smak til med kajennepepper og salt. Vend dressingen i ris- og grønnsakssalaten.

Trinn 5

Trinn 5

Salviesmør: Smelt smør sammen med salviestilker (2/3) og la det bli nøttebrunt.

Trinn 6

Trinn 6

Server kalkunbrystet med ris- og grønnsakssalat og salviesmør.