Kalkun med stuffing og kremet grønnkål
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Fres finhakket stangselleri og løk i smør. Skjær skorpen av loffen, kutt i terninger på 2×2 cm og bland godt. Tilsett urter og smak til med salt og pepper. Avkjøl før du tilsetter kyllingkraft og vispet egg. Bland godt. Fyll stuffingen i smurt brødform.
-
Trinn 2
Krydre kalkunfiletene med salt og pepper og stek de i smør. Legg kalkunfiletene i en langpanne med knuste hvitløksfedd og friske timiankvister. Kok ut stekepannen og ha stekesjyen i langpannen. Stek kalkunfileter og brødstuffing på 180°C varmluft i ca. 30 minutter til stuffingen er stivnet og kjernetemperaturen i kalkunfiletene er 60°C. La kalkunfiletene hvile under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter før du skjærer dem opp. Ta vare på stekesjyen til sausen. Rens grønnkålen for stilker og riv den i biter. Forvell kålen i lettsaltet vann i tre minutter. Avkjøl i kaldt vann.
-
Trinn 3
Kok opp fløte og smak til med salt og pepper. Jevn fløten med Maizena. Tilsett forvellet grønnkål og kok opp. Sil stekesjyen og bland med kyllingkraft, hvitvin (vann), finhakket sjalottløk og solbærsirup. Kok ned til ca. 6 dl og smak til med salt, pepper og hakket estragon. Jevn sausen med Maizena. Skjær kalkunfiletene i pene skiver og server!