Hopp til innhold

Kalkun med stuffing og kremet grønnkål

3.2 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
30 ingredienser
150 planlagt
Kalkun med stuffing og kremet grønnkål

Slik lager du klassisk kalkun med stuffing og kremet grønnkål – uten risiko! Ved å bruke filet i stedet for å tilberede hele fuglen, blir det mye enklere å få en perfekt kalkunmiddag til jul.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kalkunsjy

1 stk
Sjalottløk
0.5 l
Hønsebuljong
0.3 dl
Solbærsirup
1 ss
Frisk estragon
0.5 boks
Tyttebærsyltetøy
0.5 ss
Maizena utrørt i kaldt vann
1 dl
Hvitvin, eller vann
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Kalkunfilet

0.3 potte
Frisk timian
1.5 ss
Smør
800 gr
Kalkunfilet
6 fedd
Hvitløk
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Kremet grønnkål

400 gr
Grønnkål
1.5 dl
Fløte
0.5 ts
Maizena
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Brødstuffing

1 dl
Hønsebuljong
0.5 stk
Middels stor løk
1 stang
Stangselleri
0.5 ss
Hakket frisk timian
0.5 stk
Loff
65 gr
Smør
2 stk
Egg
1 stk
Hakket frisk salvie
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Fres finhakket stangselleri og løk i smør. Skjær skorpen av loffen, kutt i terninger på 2×2 cm og bland godt. Tilsett urter og smak til med salt og pepper. Avkjøl før du tilsetter kyllingkraft og vispet egg. Bland godt. Fyll stuffingen i smurt brødform.

Trinn 2

Krydre kalkunfiletene med salt og pepper og stek de i smør. Legg kalkunfiletene i en langpanne med knuste hvitløksfedd og friske timiankvister. Kok ut stekepannen og ha stekesjyen i langpannen. Stek kalkunfileter og brødstuffing på 180°C varmluft i ca. 30 minutter til stuffingen er stivnet og kjernetemperaturen i kalkunfiletene er 60°C. La kalkunfiletene hvile under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter før du skjærer dem opp. Ta vare på stekesjyen til sausen. Rens grønnkålen for stilker og riv den i biter. Forvell kålen i lettsaltet vann i tre minutter. Avkjøl i kaldt vann.

Trinn 3

Kok opp fløte og smak til med salt og pepper. Jevn fløten med Maizena. Tilsett forvellet grønnkål og kok opp. Sil stekesjyen og bland med kyllingkraft, hvitvin (vann), finhakket sjalottløk og solbærsirup. Kok ned til ca. 6 dl og smak til med salt, pepper og hakket estragon. Jevn sausen med Maizena. Skjær kalkunfiletene i pene skiver og server!