Kalkun med kalkunsjy

Ingen vurderinger
Tidsbruk 160 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
86 planlagt
Kalkun med kalkunsjy
Legg oppskrift
i handlelapp
Slik går du frem for å steke en hel kalkun. Her får du også et genialt triks for å oppnå ekstra saftige kalkunbryst.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Kalkun

1 stk
Kalkun (ca. 3 kg)
100 g
Smør (til pensling)
2 ss
Salt
4 dl
Hvitvin eller eplemost
2 ts
Kvernet sort pepper
150 g
Smør
1 l
Vann

Brødstuffing

3 dl
Stangselleri
2 dl
Løk
1.2 l
Loff uten skorpe, i terninger
1 ss
Finrevet sitronskall
2 ss
Hakket fersk timian (eventuelt 2 ts tørket timian)
2 stk
Egg
1.5 dl
Smør
1 ts
Salt
1 ts
Malt hvit pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Brødstuffing: Finhakk stangselleri og løk. Stek i smør på middels varme til mykt. Ha i loff i terninger på størrelse med en valnøtt. Smak til med salt, pepper, revet sitronskall og timian. Avkjøl og vend inn ett sammenvispet egg.

Trinn 2

Trinn 2

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Tørk kalkunen godt utvendig og innvendig med kjøkkenpapir. Smelt 100 g av smøret og bland med salt og kvernet pepper. Pensle kalkunen innvendig og utvendig med smørblandingen. Fyll stuffingen i skroget på kalkunen.

Trinn 3

Trinn 3

Et triks for saftige kyllingbryst: Bruk et rent kjøkkenhåndkle du kan avse. Bløt i kaldt vann, vri opp og legg på kjøkkenbenken. Skjær smør i tynne skiver. Dekk halve håndkleet med smøret. Brett håndkleet sammen slik at det dekker kalkunbrystet. Ha kalkunen på en stekerist på et stekebrett. Legg på kjøkkenhåndkledet over brystet på kalkunen.

Trinn 4

Trinn 4

Stek kalkunen i 1 time med håndkleet på brystene. Fjern deretter kjøkkenhåndkleet og kast det. Fortsett steking på 200 grader på over- og undervarme i 1 time til. Etterfyll med vann hvis langpannen blir tørr.

Trinn 5

Trinn 5

Sjekk om kjøttet er ferdig ved å stikke en pinne eller smal kniv inn i kalkunlåret. Siver det ut klar saft er kalkunen ferdig stekt. La hvile i minst 20 minutter.

Trinn 6

Trinn 6

Grav ut stuffingen og server som tilbehør. Skjær av lårene og ben ut brystene. Skjæres i skiver og anrett på fat.

TIPS

Godt tilbehør er kremet rosenkål, stekte poteter og tyttebær.