Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Kalkun med kalkunsjy

Tidsbruk 170 minutter
9 ingredienser
121 planlagt
Kalkun med kalkunsjy
Klikk og dra
til kalenderen
Kalkunkjøttet smaker best når det er saftig. Bruk steketermometer under varmebehandlingen – kjøttet skal ikke overstige 70 grader.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 stk
Hel kalkun
1,1 ss
Smør
0,4 ss
Salt
0,8 dl
Hvitvin
0,2 dl
Portvin
2,3 stk
Sjalottløk
0,8 ss
Frisk estragon
0,4 ss
Maizena
1,5 ts
Malt hvit pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Varm ovnen til 220°C. Ta ut eventuell innmat av kalkunen.

Trinn 2

Trinn 2

Fyll stuffing i kalkunskroget.

Trinn 3

Trinn 3

Smelt smør og tilsett salt og pepper. Pensle kalkunen med smøret og legg kalkunen på en rist med en langpanne under. Stek kalkunen ved høy temperatur i 20 minutter for å gi den en pen brunfarge. Senk temperaturen til 150°C og stek videre i 2 timer.

Trinn 4

Trinn 4

Den siste timen helles 1 liter vann i langpannen. Vannet blander seg med stekekraften og danner et fint grunnlag for en deilig saus.

Trinn 5

Trinn 5

Etter 2 timer og 20 minutter sjekker du om kalkunen
er ferdig stekt. Stikk en gaffel inn i låret, hvis det renner ut klar kraft er den ferdig. Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile i 30 minutter under et kjøkkenhåndkle slik at kjøttsaftene fordeles i kjøttet.


Trinn 6

Trinn 6

Kalkunsjy: Sil stekekraften og skum bort fettet. Kok opp hvitvin, portvin og hakket sjalottløk. Kok ned til 2 dl og tilsett stekekraften.

Trinn 7

Trinn 7

Reduser til 6 dl og jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og hakket, frisk estragon.

Trinn 8

Trinn 8

Ved servering skjæres lårene av og deles i fire biter. Brystet skjæres ut og kuttes i en cm tykke skiver. Brødstuffing graves ut med skje og anrettes i en bolle.

Serveringsforslag

Godt tilbehør er kremet rosenkål, stekte poteter og tyttebær.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender