Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kalkun med brødstuffing og kremet rosenkål

30 ingredienser
6 planlagt
Kalkun med brødstuffing og kremet rosenkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Slik lager du en klassisk kalkunmiddag til jul – uten risiko! Ved å bruke filet i stedet for å tilberede hele fuglen, blir det mye enklere å få perfekt resultat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Brødstuffing

0,4 stk
Loff
0,8 stk
Hakket frisk salvie
0,8 stang
Stangselleri
1,5 stk
Egg
0,4 stk
Middels stor løk
0,8 dl
Hønsebuljong
0,4 ss
Hakket frisk timian
48,8 g
Smør
0,8 klype
Nykvernet pepper
0,8 klype
Salt

Kalkunfilet

1,1 ss
Smør
600 g
Kalkunfilet
0,2 potte
Frisk timian
4,5 fedd
Hvitløk
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Kalkunsjy

0,8 dl
Hvitvin, eller vann
0,2 dl
Solbærsirup
0,8 ss
Frisk estragon
0,8 stk
Sjalottløk
0,4 boks
Tyttebærsyltetøy
0,4 ss
Maizena utrørt i kaldt vann
0,4 l
Hønsebuljong
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Kremet grønnkål

1,1 dl
Fløte
300 g
Grønnkål
0,4 ts
Maizena
0,8 klype
Nykvernet pepper
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Fres finhakket stangselleri og løk i smør. Skjær skorpen av loffen, kutt i terninger på 2x2 cm og bland godt. Tilsett urter og smak til med salt og pepper. Avkjøl før du tilsetter kyllingkraft og vispet egg. Bland godt. Fyll stuffingen i smurt brødform.

Trinn 2

Krydre kalkunfiletene med salt og pepper og stek de i smør. Legg kalkunfiletene i en langpanne med knuste hvitløksfedd og friske timiankvister. Kok ut stekepannen og ha stekesjyen i langpannen. Stek kalkunfileter og brødstuffing på 180°C varmluft i ca. 30 minutter til stuffingen er stivnet og kjernetemperaturen i kalkunfiletene er 60°C. La kalkunfiletene hvile under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter før du skjærer dem opp. Ta vare på stekesjyen til sausen. Rens grønnkålen for stilker og riv den i biter. Forvell kålen i lettsaltet vann i tre minutter. Avkjøl i kaldt vann.

Trinn 3

Kok opp fløte og smak til med salt og pepper. Jevn fløten med Maizena. Tilsett forvellet grønnkål og kok opp. Sil stekesjyen og bland med kyllingkraft, hvitvin (vann), finhakket sjalottløk og solbærsirup. Kok ned til ca. 6 dl og smak til med salt, pepper og hakket estragon. Jevn sausen med Maizena. Skjær kalkunfiletene i pene skiver og server!