Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kald avokadosuppe med tortillachips

Tidsbruk 60 minutter
16 ingredienser
17 planlagt
Kald avokadosuppe med tortillachips
Legg oppskrift
i handlelapp
En deilig forfriskende forrett som passer utmerket til sommerens grillkvelder.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Avokadosuppe

2 stk
Avokado
1 stk
Agurk
4 stang
Vårløk
2 kvist
Frisk koriander
1 stk
Grønn chili
2,5 dl
Grønnsaksbuljong
2 dl
Yoghurt naturell
3 dråpe
Tabasco
1 stk
Lime
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Topping

1 stk
Rød chili
1 ts
Finhakket gressløk

Tortillachips

1 pose
Tortillas, fine
2 ts
Paprikapulver
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 °C. Bland olivenolje og paprikapulver. Pensle tortillaene på begge sider. Bak dem på et stekebrett i 5 minutter til de er gylne og sprø.

Trinn 2

Suppen: Kok opp buljongen. Rens avokado og del opp i biter. Skrell og fjern kjernen i agurken. Hold av 3 cm av agurken til topping. Grovhakk vårløk, koriander og grønn chili. Kjør grønnsaker, grønnsaksbuljong og yoghurt i blender eller med stavmikser til en jevn suppe. Smak til med tabasco, presset lime, salt og pepper. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet for avkjøling.

Trinn 3

Finhakk rød chili, gressløk og den siste biten med agurk. Fordel den avkjølte suppen i små boller eller glass og topp med hakket agurk, gressløk og chili. Server tortilla chipsene ved siden av.