Kald avokadosuppe med tortillachips

Tidsbruk 60 minutter
16 ingredienser
363 planlagt
Kald avokadosuppe med tortillachips
Legg oppskrift
i handlelapp
En deilig forfriskende forrett som passer utmerket til sommerens grillkvelder.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Avokadosuppe

2 stk
Avokado
1 stk
Agurk
4 stang
Vårløk
2 kvist
Frisk koriander
1 stk
Grønn chili
2,5 dl
Grønnsaksbuljong
2 dl
Yoghurt naturell
3 dråpe
Tabasco
1 stk
Lime
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Topping

1 stk
Rød chili
1 ts
Finhakket gressløk

Tortillachips

1 pose
Tortillas, fine
2 ts
Paprikapulver
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 °C. Bland olivenolje og paprikapulver. Pensle tortillaene på begge sider. Bak dem på et stekebrett i 5 minutter til de er gylne og sprø.

Trinn 2

Suppen: Kok opp buljongen. Rens avokado og del opp i biter. Skrell og fjern kjernen i agurken. Hold av 3 cm av agurken til topping. Grovhakk vårløk, koriander og grønn chili. Kjør grønnsaker, grønnsaksbuljong og yoghurt i blender eller med stavmikser til en jevn suppe. Smak til med tabasco, presset lime, salt og pepper. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet for avkjøling.

Trinn 3

Finhakk rød chili, gressløk og den siste biten med agurk. Fordel den avkjølte suppen i små boller eller glass og topp med hakket agurk, gressløk og chili. Server tortilla chipsene ved siden av.