Kålruletter med jordskokksaus, bacon og løk

Tidsbruk 55 minutter
20 ingredienser
658 planlagt
Kålruletter med jordskokksaus, bacon og løk
Legg oppskrift
i handlelapp
Jordskokkens trøffellignende smak gir en mild saus som passer svært godt til milde kjøttretter – som disse kålrulettene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kålruletter

300 g
Kjøttdeig av svin
300 g
Kjøttdeig av storfe
0,8 stk
Egg
0,8 stk
Løk
0,2 ts
Revet muskatnøtt
0,8 stk
Hodekål
3 ss
Griljermel
0,8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,4 ts
Salt
0,2 ts
Pepper

Jordskokksaus

225 g
Jordskokk
0,8 boks
Fersk kyllingkraft, Stange
2,3 dl
Melk
2,3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 ss
Smør
0,8 klype
Salt

Bacon og løk

75 g
Bacon
0,8 stk
Løk
1,5 ss
Persille
1,5 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Ha alt til farsen i en eltebolle og bland godt sammen. Plukk av bladene på kålen og kok disse i lettsaltet vann til de er møre, ca. 3 minutter. Avkjøl og tørk godt. Legg en god skje med farse på hvert kålblad og rull dem sammen til små pakker. Legg rulettene med bretten ned i ildfast form og stek ved 150°C i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Skrell og del jordskokkene og ha dem i en kjele med vann, kraft og melk. Kok dem møre under lokk. Kjør alt sammen i en blender med smør og smak til med salt.

Trinn 3

Skrell og finhakk løk og stek den blank i smør. Tilsett strimlet bacon og stek til den er sprø. Bland inn finhakket persille. Server garnityret til kålrulettene sammen med jordskokksausen.