Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kålruletter med jordskokksaus, bacon og løk

Tidsbruk 55 minutter
20 ingredienser
476 planlagt
Kålruletter med jordskokksaus, bacon og løk
Legg oppskrift
i handlelapp
Jordskokkens trøffellignende smak gir en mild saus som passer svært godt til milde kjøttretter – som disse kålrulettene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kålruletter

300 g
Kjøttdeig av svin
300 g
Kjøttdeig av storfe
0,8 stk
Egg
0,8 stk
Løk
0,2 ts
Revet muskatnøtt
0,8 stk
Hodekål
3 ss
Griljermel
0,8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,4 ts
Salt
0,2 ts
Pepper

Jordskokksaus

225 g
Jordskokk
0,8 boks
Fersk kyllingkraft, Stange
2,3 dl
Melk
2,3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 ss
Smør
0,8 klype
Salt

Bacon og løk

75 g
Bacon
0,8 stk
Løk
1,5 ss
Persille
1,5 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Ha alt til farsen i en eltebolle og bland godt sammen. Plukk av bladene på kålen og kok disse i lettsaltet vann til de er møre, ca. 3 minutter. Avkjøl og tørk godt. Legg en god skje med farse på hvert kålblad og rull dem sammen til små pakker. Legg rulettene med bretten ned i ildfast form og stek ved 150°C i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Skrell og del jordskokkene og ha dem i en kjele med vann, kraft og melk. Kok dem møre under lokk. Kjør alt sammen i en blender med smør og smak til med salt.

Trinn 3

Skrell og finhakk løk og stek den blank i smør. Tilsett strimlet bacon og stek til den er sprø. Bland inn finhakket persille. Server garnityret til kålrulettene sammen med jordskokksausen.