Kålrotrøsti

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
76 planlagt
Kålrotrøsti
Legg oppskrift
i handlelapp
Bytt ut poteter med kålrot så får du kålrotrøsti. Perfekt som en egen rett eller som tilbehør til fisk eller kylling!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kålrot (ca. 450 g)
6 stk
Poteter
1 stk
Liten løk
1 neve
Persille
8 stk
Skiver bacon
0.5 ts
Salt
1 ss
Olje
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og riv kålrot, poteter og løk på et råkostjern.

Bland alt godt sammen, dryss på salt og press ut så mye væske som mulig.

Bland inn hakket persille.

Trinn 2

Ha olje og smør i en stekepanne og varm til det slutter å frese.

Fordel blandingen til en stor kake i stekepannen. Stek til den er gyllen og sprø på undersiden, snu og stek på den andre siden.

Trinn 3

Stek baconskivene. Skjær røstien i snipper og server med stekt bacon.

TIPS

Server gjerne med en grønn salat på siden. Passer godt som en liten rett til 4 eller som tilbehør til kjøtt eller kylling.