Kålrabistappe med potet og gulrot

Tidsbruk 60 minutter
6 ingredienser
145 planlagt
Kålrabistappe med potet og gulrot
Legg oppskrift
i handlelapp
En mild kålrabistappe er med på å runde av den sterke og salte pinnekjøttsmaken. Hvis du ønsker å bruke noe av kokesjyen fra pinnekjøttet i rotmosen, skal du halvere smør- og saltmengden.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

2 kg
Kålrot
500 g
Gulrot
500 g
Poteter
150 g
Smør
0.5 ts
Malt hvit pepper
1 ss
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell alle grønnsakene og del dem i store terninger. De skal kokes i rikelig med vann i ca. 45 minutter til kålroten er mør.

Trinn 2

Trinn 2

Sil av vannet og visp med en håndvisper til grov mos sammen med pinnekjøttkraft og smør i terninger. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Noen liker å smaksette rotmosen med kokesjyen fra pinnekjøttet. Halver da smør, fløte og saltmengden.