Kålrabistappe med potet og gulrot

Tidsbruk 60 minutter
6 ingredienser
204 planlagt
Kålrabistappe med potet og gulrot
Legg oppskrift
i handlelapp
En mild kålrabistappe er med på å runde av den sterke og salte pinnekjøttsmaken. Hvis du ønsker å bruke noe av kokesjyen fra pinnekjøttet i rotmosen, skal du halvere smør- og saltmengden.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 kg
Kålrot
187,5 g
Gulrot
187,5 g
Poteter
56,3 g
Smør
0,2 ts
Malt hvit pepper
0,4 ss
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell alle grønnsakene og del dem i store terninger. De skal kokes i rikelig med vann i ca. 45 minutter til kålroten er mør.

Trinn 2

Trinn 2

Sil av vannet og visp med en håndvisper til grov mos sammen med pinnekjøttkraft og smør i terninger. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Noen liker å smaksette rotmosen med kokesjyen fra pinnekjøttet. Halver da smør, fløte og saltmengden.