Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kål og kjøttdeig i form

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
410 planlagt
Kål og kjøttdeig i form
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Sikker sesongklassiker! Høsten er ikke helt den samme uten en av norske kjøkkens største tradisjonsbærere – hodekålen!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kjøttdeig
1 stk
Hodekål
1 stk
Løk
1 boks
Tomater grovhakkede
1 stk
Crème fraiche
60 g
Jarlsberg Edel
4 fedd
Hvitløk
1 ts
Spisskummen malt
1 ts
Kajennepepper tørr
1 dl
Olivenolje
1 ss
Tomatketchup

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skjær kål i store biter og forvell den 2 minutter i kokende lettsaltet vann. La vannet renne godt av. Sett ovnen på 200°C.

Trinn 2

Trinn 2

Stek kjøttdeig i varm panne med olivenolje. Tilsett spisskummen, finhakket løk og hvitløk og stek videre et par minutter. Ha i hermetiske tomater og ketchup og kok inn til en tykk, god saus. Smak til med salt og kajennepepper. Legg kål og kjøttsaus lagvis i en ildfast form, bland sammen crème fraîche og revet ost og ha det på toppen av formen. Stek formen i ca. 15 minutter til den er gyllen og fin.

Serveringsforslag

Frisk persille og en grønn salat smaker godt til.